ANNONS

Bokförsäljningen föll 23,9 procent i USA i november 2019

Ny statistik från Association of American Publishers (AAP som representerar 1361 förlag), motsvarigheten till Förläggareföreningen, redovisar ännu dystrare höstsiffror: bokförsäljningen i USA rasade med 23,9 procent mellan november 2018 och november 2019. Det sägs bero på exceptionella siffror för 2018 då Michelle Obamas bok släpptes (hardcover adult ökade då 36,3 % och nu föll den 38,9 %). Men i stort sett alla kategorier minskade – förutom ljudböcker (nedladdning) som ökade 24,1 procent. Efter raset är försäljningen upp 0,9 procent de första elva månaderna 2019 och alla väntar nu spänt på decembersiffrorna och julhandeln. (Shelf Awareness)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se