Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf debuterar med deckare om omskrivet olöst mord

Jonas Kragnert Bartholf och Stefan Arbratt. Foto: Privat

Stefan, dalslänning, och Jonas, bohuslänning, lärde känna varandra under gymnasiet i slutet av 90-talet i Uddevalla. Då hade vi inga planer på att skriva böcker ihop. Åren gick. Vi utbildade oss, skaffade barn, gifte oss.

En vinterdag 2017 föreslog Stefan att vi skulle skriva en kriminalroman som utgick från mordet på Malin Olsson 1994 på Östra kyrkogården i Göteborg. Det är ett av Göteborgs mest omskrivna olösta mord. Ett stenkast från den brottsplatsen mördades 1997 en annan ung kvinna. Det är fonden till de kalla fall i Brottsplats 416.

Vi hade skrivit på varsitt håll, men aldrig tillsammans. Under skrivandet insåg vi att vi hade ett sätt att nå varandra på som förutsatte de där snart tjugo åren av vänskap. Vi kunde hoppa över alla steg av professionell artighet och så gott som alltid gå direkt på pudelns kärna.

Brottsplats 416

Brottsplats 416

Sommaren 1995 skakas Göteborg av ett brutalt mord på en ung tjej på Östra kyrkogården. Trots att det finns ett vittne lyckas inte polisen hitta den skyldige. Två år senare sker ett nytt grymt mord några hundra meter från Östra kyrkogården. Denna gång omkommer en ung kvinna i en mordbrand. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL