ANNONS

3,4 Mkr till kreativt skrivande för personer med funktionsnedsättning

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland har av Allmänna Arvsfonden tilldelats 3 425 781 kronor i stöd för projektet Orda, som ska utveckla verksamhet kring kreativt skrivande för personer med funktionsnedsättning, bland annat intellektuell funktionsnedsättning. Syftet med projektet är dels att genom kreativa processer öka egenmakten hos målgruppen dels att genom estetiska upplevelser ge allmänheten ökade insikter om målgruppens behov. Skrivövningar och författarbesök ska stimulera till egna texter och livsberättelser.
Resultaten kommer bland annat att presenteras i en antologi och i utställningar runt om i Uppsala län. Projektet startar under november 2019 och kommer att pågå i tre år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se