ANNONS

Knausgård skriver bok som ska läsas om 100 år

Karl Ove Knausgård deltar i projektet "The future library". Arkivbild: Henrik Montgomery/ TT.

Ett nytt verk av norske författaren Karl Ove Knausgård kommer att ingå i projektet ”The future library”, som inte kommer att se dagens ljus förrän år 2114.

Knausgård är den första nordiska författaren som deltar i projektet, som startats av den skotska konstnären Katie Paterson, skriver The Guardian. Verket kommer att tryckas på boksidor från 1 000 träd som planterades i Nordmarka utanför Oslo 2014.

Övriga författare som deltar i projektet är bland andra Margaret Atwood och Elif Shafak. Eftersom ingen nu levande människa kommer att läsa det författarna skriver vill Karl Ove Knausgård inte uttala sig kring vad hans verk kommer att handla om.

– Poängen är ju att ingen ska läsa böckerna förrän om 100 år, så det varken kan eller vill jag säga något om. Det sätter livet här och nu i perspektiv. När böckerna blir lästa kommer ingen av oss längre att finnas. Klarar vi att tänka oss det? säger han till NRK.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se