Knausgård skriver bok som ska läsas om 100 år

Karl Ove Knausgård deltar i projektet "The future library". Arkivbild: Henrik Montgomery/ TT.

Ett nytt verk av norske författaren Karl Ove Knausgård kommer att ingå i projektet ”The future library”, som inte kommer att se dagens ljus förrän år 2114.

Knausgård är den första nordiska författaren som deltar i projektet, som startats av den skotska konstnären Katie Paterson, skriver The Guardian. Verket kommer att tryckas på boksidor från 1 000 träd som planterades i Nordmarka utanför Oslo 2014.

Övriga författare som deltar i projektet är bland andra Margaret Atwood och Elif Shafak. Eftersom ingen nu levande människa kommer att läsa det författarna skriver vill Karl Ove Knausgård inte uttala sig kring vad hans verk kommer att handla om.

– Poängen är ju att ingen ska läsa böckerna förrän om 100 år, så det varken kan eller vill jag säga något om. Det sätter livet här och nu i perspektiv. När böckerna blir lästa kommer ingen av oss längre att finnas. Klarar vi att tänka oss det? säger han till NRK.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,