Lotta Persdotter debuterar med historisk roman om Maria Magdalena

Lotta Persdotter. Foto: Tina Lundberg

På dagtid är jag gift trebarnsmor med villa, trädgård och heltidsarbete. Under tidiga morgnar och sena kvällar blir jag en annan. Då forskar, läser och skriver jag om historiska miljöer, relationer och händelser, med kvinnor i blickfånget. Varför lever jag detta dubbelliv? Det enkla svaret är: för att jag är nyfiken! Det har blivit fyra manus varav ett är utgivet i bokform: Magdalena – Yeshuas ljus, min debutroman.

Det är en historisk roman om två välkända personer: Maria Magdalena och Jesus. Men egentligen är de inte välkända alls. Vi vet ju inte vilka de faktiskt var bakom stereotypa bilder i konsten och ord som ekat under stenvalv i århundraden. Det är människorna där bakom som jag har utforskat.

Framförallt handlar mitt skrivande om glädjen i att utforska och spänningen i att fylla i och skapa liv i historiska karaktärer. När jag skriver är tiden bara min – inte arbetslivets, familjelivets eller nöjeslivets. Det är helt enkelt mitt skrivliv.

Magdalena : Yeshuas ljus

Magdalena : Yeshuas ljus

  • Förlag: Åbackabok
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2019-09-10
  • ISBN: 9789151912219

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,