ANNONS

Stephen King är beredd att betala 10 000 dollar för en debatt om Trumps mur

Behöver vi verkligen fler murar här i världen, när vi nu äntligen lyckats riva flera av dem? Donald Trump tycker det.

Läget i USA blir allt mer spänt, och nu vill författaren Don Winslow enligt Huffpost debattera den så kallade muren öppet med Donald Trump. Stephen King hakar på utmaningen och är beredd att betala 10 000 dollar för att få se det hända. 

Få människor i världen har väl missat att Donald Trump numera gör så gott som vad som helst för att få bygga sin mur mot Mexiko, för att, som han själv säger, förhindra en explosionsartad droginförsel och en illegal invandring som kommer att skjuta den amerikanska arbetsmarknaden i sank.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Men hur mycket sanning finns det egentligen i vad han säger? Inte mycket visar det sig, och rösterna som opponerar sig mot hans offentliga uttalande blir allt fler.

ANNONS

Nu senast är det författaren Don Winslow som vill gå in i en närkamp med presidenten, för att få chansen att diskutera de reella fakta som finns i frågan. Och när Stephen King fick höra talas om Winslows förslag, erbjöd han på rak arm 10 000 dollar för att få se det hända. En president, en författare, en debatt – om det händer, så betalar jag.

Winslow är väl insatt i ämnet, efter sin roman The Border, för vilken han gjort research under flera år (på svenska utkommer Muren i augusti 2019 på Harper Collins). Under tiden levde han nära gränsen under lång tid för att sätta sig in i hur verkligheten där ser ut. Han irriterar sig nu på att de argument som Trump har för att få till sin mur är helt tagna ur luften och ibland till och med rena lögner. Huffpost citerar författaren:

– Trumps mur kommer från ”cuckoo land”, säger han. Presidenten har konstruerat ett fiktivt nödläge som inte existerar.

Han menar även att det kaos som Trump talar om inte existerar och att brottsligheten han talar om är en ren fabrikation. Enligt Winslow känner människorna som bor på båda sidor gränsen inte alls igen sig i Trumps berättelse om ett undergångsscenario, som ska bero på illegal invandring.

Nu utmanar han alltså presidenten på en debatt – för att människor ska få höra sanningen.

– Om du debatterade med arton republikaner under presidentkampanjen, måste du ju klara av att hantera en enda författare. Hör av dig.

Och Stephen King, som är en känd kritiker av Trump, hängde genast på Winslows tweet och erbjöd sig alltså att betala hela 10 000 dollar för att få se debatten.

Donald Trump har inte svarat på erbjudandet.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

SPONSRAT INNEHÅLL