fbpx

Ge dig själv en nystart – köp en bokhandel i Florens

Dags att byta jobb och flytta till Italien, kanske?

Bättre chans än så här får du kanske aldrig om du nu är intresserad av att sälja böcker i vackra Italien. Emily och Maurizio vill lämna över sin butik till någon som älskar litteraturens kraft.

Är du trött på grå Sverige och vill utöka dina vyer? Sugen på att ge dig in i bokbranschen och göra den där drömmen sann till slut? Då är det kanske du som ska bege dig ner till Florens för att ta över den anrika och oberoende engelska bokhandeln, som spirat sedan 1979.

Ägarna till Paperback Exchange, som heter Emily Rosner och Maurizio Panichi, är redo att pensionera sig och vill gärna se till att bokhandeln hamnar i rätt händer. De söker rätt person för jobbet, någon som brinner för böcker och är intresserad av närsamhället – och i så fall måste du så klart flytta ner dit … De lovar dessutom hjälpa dig på vägen med övertagandet av butiken.

ANNONS

Om du tvivlar på att bokhandeln verkligen utmärkt sig kan du genast sluta med det – den är till och med en del av kulissen i Dan Browns roman Inferno! Kanske inte så konstigt med tanke på att den är belägen i ett gammalt vackert hus, som har skötts väl.

De vanligaste kunderna återfinns i den engelskspråkiga befolkningen runt Florens och Toscana och så klart rör sig även många av studenterna på de amerikanska universiteten i området.

Jo, men det här kan väl vara något? Eller?

ANNONS

Kontakta ägarna Emily och Maurizio via esrosner@gmail.com

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.