fbpx

6 författare på Man Booker-prisets shortlist

Paul Auster, Emily Fridlund, Mohsin Hamid, Fiona Mozley, George Saunders och Ali Smith är Man Bookers finalister 2017. Vinnaren tillkännages den 17 oktober.

Tre kvinnor och tre män har presenterats som Man Booker-prisets finalister 2017. I fyra år har priset varit öppet för engelskspråkiga författare oavsett nationalitet, och i år finns två brittiska, en brittisk-pakistansk och tre amerikanske författare på prisets shortlist. Två romaner på listan är utgivna av oberoende förlag, två vardera av imprints till förlagsjättarna Penguin Random House och Hachette.

Man Bookers finalister 2017

Paul Auster med 4321 (Faber & Faber)
Emily Fridlund med History of Wolves (Weidenfeld & Nicholson)
Mohsin Hamid med Exit West (Hamish Hamilton)
Fiona Mozley med Elmet (JM Originals)
George Saunders med Lincoln in the Bardo (Bloomsbury Publishing)
Ali Smith med Autumn (Hamish Hamilton) 

ANNONS

Paul Austers 4321 är den längsta romanen på listan med 866 sidor. Fiona Mozley är den yngsta finalisten på blott 29 år, och både hon och Emily Fridlund är debutanter.

Av de sex titlarna på Man Bookers shortlist finns än så länge bara två utgivna på svenska: Emily Fridlunds Vargarnas historia (Albert Bonniers Förlag) och Mohsin Hamids Exit väst (Natur & Kultur).

LÄS ÄVEN: Så mycket betyder Man Booker-priset för försäljningen

ANNONS

På bilden: Emily Fridlund (foto Doud Knutson) och Paul Auster (foto Beowulf Sheehan).

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.