6 författare på Man Booker-prisets shortlist

Paul Auster, Emily Fridlund, Mohsin Hamid, Fiona Mozley, George Saunders och Ali Smith är Man Bookers finalister 2017. Vinnaren tillkännages den 17 oktober.

Tre kvinnor och tre män har presenterats som Man Booker-prisets finalister 2017. I fyra år har priset varit öppet för engelskspråkiga författare oavsett nationalitet, och i år finns två brittiska, en brittisk-pakistansk och tre amerikanske författare på prisets shortlist. Två romaner på listan är utgivna av oberoende förlag, två vardera av imprints till förlagsjättarna Penguin Random House och Hachette.

Man Bookers finalister 2017

Paul Auster med 4321 (Faber & Faber)
Emily Fridlund med History of Wolves (Weidenfeld & Nicholson)
Mohsin Hamid med Exit West (Hamish Hamilton)
Fiona Mozley med Elmet (JM Originals)
George Saunders med Lincoln in the Bardo (Bloomsbury Publishing)
Ali Smith med Autumn (Hamish Hamilton) 

ANNONS

Paul Austers 4321 är den längsta romanen på listan med 866 sidor. Fiona Mozley är den yngsta finalisten på blott 29 år, och både hon och Emily Fridlund är debutanter.

Av de sex titlarna på Man Bookers shortlist finns än så länge bara två utgivna på svenska: Emily Fridlunds Vargarnas historia (Albert Bonniers Förlag) och Mohsin Hamids Exit väst (Natur & Kultur).

LÄS ÄVEN: Så mycket betyder Man Booker-priset för försäljningen

ANNONS

På bilden: Emily Fridlund (foto Doud Knutson) och Paul Auster (foto Beowulf Sheehan).

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.