6 författare på Man Booker-prisets shortlist

Paul Auster, Emily Fridlund, Mohsin Hamid, Fiona Mozley, George Saunders och Ali Smith är Man Bookers finalister 2017. Vinnaren tillkännages den 17 oktober.

Tre kvinnor och tre män har presenterats som Man Booker-prisets finalister 2017. I fyra år har priset varit öppet för engelskspråkiga författare oavsett nationalitet, och i år finns två brittiska, en brittisk-pakistansk och tre amerikanske författare på prisets shortlist. Två romaner på listan är utgivna av oberoende förlag, två vardera av imprints till förlagsjättarna Penguin Random House och Hachette.

Man Bookers finalister 2017

Paul Auster med 4321 (Faber & Faber)
Emily Fridlund med History of Wolves (Weidenfeld & Nicholson)
Mohsin Hamid med Exit West (Hamish Hamilton)
Fiona Mozley med Elmet (JM Originals)
George Saunders med Lincoln in the Bardo (Bloomsbury Publishing)
Ali Smith med Autumn (Hamish Hamilton) 

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

Paul Austers 4321 är den längsta romanen på listan med 866 sidor. Fiona Mozley är den yngsta finalisten på blott 29 år, och både hon och Emily Fridlund är debutanter.

ANNONS

Av de sex titlarna på Man Bookers shortlist finns än så länge bara två utgivna på svenska: Emily Fridlunds Vargarnas historia (Albert Bonniers Förlag) och Mohsin Hamids Exit väst (Natur & Kultur).

LÄS ÄVEN: Så mycket betyder Man Booker-priset för försäljningen

På bilden: Emily Fridlund (foto Doud Knutson) och Paul Auster (foto Beowulf Sheehan).

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.