fbpx

Partners in Stories får ny VD

Den litterära agenturen Partners in Stories får ny VD. Den tillträdande är Henrik Lindvall, som närmast kommer från en förläggarroll på Norstedts.

Henrik Lindvall tar över rollen som VD från Jonas Axelsson, och tillträder senast 1 mars 2017. På Norstedts har Henrik Lindvall arbetat som förläggare med översatt skönlitteratur, bland annat med författare som E L James och Marian Keyes. Henrik Lindvall har även en bakgrund som inköpschef på Pocketgrossisten.

– Det ska bli mycket roligt och inspirerande att ta över efter Jonas Axelsson. Partners in Stories har på bara några år byggt upp en imponerande lista med författare som jag ser framemot att få arbeta med, säger Henrik Lindvall.

ANNONS

– Vi är oerhört nöjda att kunna presentera Henrik Lindvall som VD. Vi har funnit en person med näsa för både det litterära och det kommersiella, en VD med gedigen kunskap om den svenska marknaden och ett stort internationellt nätverk, säger Per Almgren, styrelseordförande Partners in Stories, och tillägger att det är svårt att i bokbranschen hitta en mer omtyckt person.

Partners in Stories är en fristående litterär agentur, grundad 2013 av Jonas Axelsson tillsammans med Natur och Kultur. Idag är agenturen en av Sveriges ledande, och förutom rättighetsförsäljning så arbetar Partners in Stories även med bokutgivning och teaterproduktion.

Jonas Axelsson meddelade tidigare att han beslutat lämna VD-rollen och kommer istället att vara med och bygga upp ett helt nytt förlag, Polaris, när danska JP Politiken går in i Sverige.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.