Författarbloggen: Boksmälla

Det var ju bokmässa nyss. (Jo, det är sant!) Nu är hela bokbranschen tillbaka från årets bokbranschhändelse och de flesta lider av lite boksmälla. För det är över nu.

Jag har samlat ihop lite rapporter från mässan:

Debutanten Niklas Lindroth skriver insiktsfullt om sin första mässa. Det är ändå något speciellt. Den allra första mässan.

Den gamle mässräven Leffe Delo skriver om dagen efter bokmässan.

Och förstås, en rapport från en författaraspirant.  Christina Schiller berättar om sin mässdag.

Jo, jag har också gjort en liten rapport. Men med väldigt lite text men med fler bilder. Vad är jag då? Jag är efter tre böcker varken författaraspirant eller debutant längre. Jag är nog lite mer som Leffe. En mässräv. Jag insåg i helgen att Bok- och Bibliotek 2015 var den sjätte mässan jag besökte. 2010 som författarwannabe med många drömmar. 2011 hade jag ett kontrakt i ryggen. 2012 var jag debutant. 2013 var ett mellanår men jag åkte ändå. 2014 hade jag utkommit med bok nummer två och kunde kalla mig författare på riktigt. Seminarium fick jag ha också, och stor uppståndelse i press dagarna kring mässan, om läxor. 2015 åkte jag till mässan med min tredje bok. Så det kan gå.

 

 

 

Pernilla Alm debuterade 2012 med romanen Alltid du och satte 2014 fart på läxdebatten med boken Läxfritt – för en likvärdig skola. Pernilla utkommer 31 augusti 2015 med romanen Utan dig. Bloggar på pernillaalm.se och läxfritt.se. Pernilla arbetar till vardags som lärare på högstadiet.

 

 

 

retired3@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,