En obefogad rädsla för Amazon

Att det inom den svenska bokbranschen finns en rädsla för jätten från USA, Amazon, har nog ingen missat. Dock menar Charles Arthur, författare till boken Digital Wars: Apple, Google, Microsoft and the Battle for the Internet, att rädslan numera är obefogad.

Charles Arthur anser att Amazon befinner sig i en sorts desperat kamp om sin överlevnad i och med det minskade intresset för deras produkter och deras försök att anpassa sig efter marknadens efterfrågan.

“Kindle har trots allt inte tagit över världen”, menar Arthur i en artikel på Publishing Perspective. “Den fysiska boken är inte död. Kindle var en stor succé när det kom till att locka till sig storläsarna, men nu har den slutat nå nya kunder, eftersom majoriteten av människorna inte läser särskilt mycket. Samtidigt har Amazon problem med sin hårdvara, eftersom Kindle var deras succéprodukt. Resten av deras hårdvara har det väldigt kämpigt. Kindle Fire-plattan gick bra i USA, och bara där. The Fire Phone var en katastrof. Apple säljer betydligt mer av både telefoner och plattor än vad Amazon gör.”

Arthur menar inte att detta skulle vara slutet på Amazon men kan se företaget komma ur denna kris som mer sympatiskt och med mindre makt än tidigare, någon som förhoppningsvis kan lugna några sömnlösa svenska förläggare och bokhandlare?

Foto: © gustavofrazao,

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,