Jenny Thunberg Bucquet

Jag kommer ursprungligen från Jämtland och är till vardags UD-tjänsteman - för närvarande baserad i Stockholm. Jag har varit stationerad i ett tiotal länder, bland annat i Nordafrika där delar av min roman utspelar sig. Min inspiration i skrivandet har varit de olika miljöer och kulturer jag vistats i, såväl under uppväxten i den norrländska glesbygden som i mitt internationella yrkesliv. Min nästa roman kommer att utspela sig i Jämtland.

Skulle jag etikettera min debutbok hade det möjligen landat i relationsroman eller möjligtvis feelgood. Det som kanske tydligast skiljer min text från de svenska romaner jag läst är de exotiska miljöerna och den globala dimensionen som innebär en större spelplan för huvudkaraktärerna. Jag har också velat inkludera hur samhället ser ut kring dem. Teman som nog också sticker ut är inkilning, islamism, samt hbtq. Andra mer klassiska frågor som berörs är kärlek, svek och hämnd. Berättelsen har också inslag av identitet, kultur och ursprung, och handlar om att längta bort, att inte kunna leva i nuet och uppskatta det man har, att försöka passa in, sluta låtsas och vara sann mot sig själv.

Förutom svenska och engelska talar jag flytande franska och spanska, och tycker allmänt om att arbeta med språk och text. Jag skriver mycket i arbetet, främst utrikespolitiska rapporter och analyser. För att utveckla mitt skönlitterära skrivande har jag gått flera skrivkurser. Under skrivandet av min första bok har jag fött två barn, och pratar gärna också om skrivlivet som småbarnsmamma.