fbpx

Kristin Lavransdotter : 1. Kransen

Kristin Lavransdotter : 1. Kransen
Serie Kvinnliga Nobelpristagare i litteratur
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreUtländska berättare
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor353
Vikt342 gr
Utgiven2018-11-06
SABHce
ISBN 9789113093970

"I en blek glimt mindes hon världen utanför denna natt att detta var vanvett. Men hon var så välsignat kraftlös. Hon bara lutade sig närmare intill mannen och viskade otydligt hon visste inte ens själv vad."

Sigrid Undsets stora historiska romantrilogi om Kristin Lavransdotter utspelar sig i Gudbrandsdalen på 1300-talet. I den första delen, Kransen, följer vi Kristin när hon blir bortlovad av sin familj som femtonåring. Under tiden som syster i klosterskolan råkar hon en dag illa ut och räddas i sista stund av Erlend, en ung man som är ridderlig men har dåligt rykte. Kristin förälskar sig i honom, trots att respekten för fadern kräver att hon håller löftet om att förlova sig med en annan. Kransen är en av fjorton utgåvor i serien Kvinnliga Nobelpristagare i litteratur.

Den norska författaren Sigrid Undset (1882 1949) debuterade med samtidsromanen Fru Marta Oulie (1907) och fick sitt genombrott med konstnärsromanen Jenny (1911). Det stora internationella genombrottet kom med den medeltida kärlekstrilogin Kristin Lavransdotter och 1928 mottog Sigrid Undset Nobelpriset i litteratur.

Stäng meny