Ellika Shilling debuterar med En enkel till Uppsala: Majas resa

Jag heter Ellika Shilling och bor i Patterson i staten New York, ungefär 1.5 timme med pendeltåget från NY city. Jag har bott i USA i trettio år, är gift och har två vuxna barn, fyra alpackor, en häst, en katt och sex hundar. Till vardags arbetar jag som akupunktör.

Min stora dröm blev uppfylld den 17 november, då släpptes nämligen min debutroman ”En enkel till Uppsala: Majas resa”. Jag är enormt stolt över allt arbete med boken, för det tog mig närmare fem år att färdigställa den.

Jag har alltid velat skriva åtminstone en bok, men jag har inte haft historien klart för mig. Inte förrän nu. Det var när jag läste ”Käraste Herman” (Maja Hagerman) som jag förstod att det var ju professor Lundborgs älskarinna Maria Isakssons historia som jag skulle återberätta. Jag kände Majas, som hon kallades, närvaro under hela skrivprocessen, och det kanske inte är så konstigt eftersom hon var min mammas faster.

En enkel till Uppsala : Majas resa

En enkel till Uppsala : Majas resa

En gripande historisk roman om kärlek och mod baserad på en sann berättelse om rasbiologen professor Herman Lundborg och hans lappländska älskarinna Maja Isaksson.

Hösten 1926 tar Maja Isaksson det djärva steget att lämna sitt hem och sin trygghet. Med en enkelbiljett till Uppsala i fickan kliver hon på tåget i Nattavaara. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,