Sofia Saxell debuterar med en barnbok om att få ett syskon och hantera förändringar

Sofia Saxell

När jag var liten ville jag bli lärare, veterinär eller författare. Författare kändes ju ganska enkelt, tyckte jag, eftersom jag kunde börja direkt utan att behöva gå färdigt skolan först. När jag köpte en skrivmaskin som nioåring satte jag planerna i verket, men det visade sig sedermera vara allt annat än lätt, eftersom jag fick börja om varenda gång jag skrev fel (vilket var hela tiden). Så jag pausade författardrömmen och fokuserade på mina andra drömmar. Ja, någon veterinär blev jag inte, men lärare däremot, det blev jag faktiskt. I mitt yrke är min kärlek till litteratur, läsning och berättande en stor del och det finns inget som gör mig lyckligare än när ett barn upptäcker glädjen i att kunna fly in i sagans värld eller att själv ge liv åt en fantasi genom sitt skrivande. 

Mina författardrömmar levde vidare, men hur mycket jag än skrev så blev det aldrig något färdigt utav det, förrän plötsligt en höst för ungefär fyra år sedan när jag som ganska nybliven tvåbarnsmamma upplevde ett stort behov av att behöva förstå och bearbeta det som skedde i vår familj.  Då var det en berättelse som tog form i mitt huvud och som vägrade att inte skrivas. Det var som om den bara behövde komma ut, det fanns inget stopp. 

Berättelsen blev färdig och det blev en bok utav det. Så häftigt! 

Kattpojken och tidstjuven

Kattpojken och tidstjuven

Elving lever ett ganska så härligt liv, tycker han själv. Men en dag förändras allt. En bebis kommer ut från mammas mage och gör att mamma blir trött och annorlunda. Nu har hon inte tid för Elving längre. Det är då Elving blir Kattpojken.

I den djupa, läskiga skogen får Kattpojken ett viktigt uppdrag. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.