Tove Selvåg Drott debuterar med personlig bok om att stamma

Tove Selvåg Drott. Foto: Privat

Vilken resa jag gjort från den lilla orten Ljusfallshammar i Östergötland till att ge ut min bok ”Jag tror det bröts, du försvann”. För mig var det ett stort steg – för att inte säga ett jättekliv – att lämna den lilla platsen där jag föddes och växte upp för att åka till storstaden Stockholm och utbilda mig till lärare. Då fanns det inte på kartan att jag en dag skulle ge ut en bok om stamning, en talstörning som jag brottats med sedan jag var liten. 

Som stammande person har jag mött fördomar som många gånger gjort mig ledsen och arg. Det var först 2020 som jag fick idén att skriva en bok, ett mer fruktbart sätt att kanalisera mina känslor på, även om jag också riskerar att blotta mig. Det är viktigt för mig att hjälpa och inspirera andra som själva stammar eller möter någon som gör det. Jag hoppas min bok får fler människor att känna sig stärkta och bekräftade i sin talstörning.

Jag tror det bröts, du försvann!

Jag tror det bröts, du försvann!

- Jag funderar ofta på varför människor inte är mer medvetna om stamning. En gång sade en vuxen person helt utan anledning: 'Du, jag har tänkt på en sak när du pratar, du låter så ... har du något problem med svalget?' Jag blev alldeles ställd och visste inte vad jag skulle svara. Och självklart blev jag ledsen. Jag insåg hur lite många människor vet om stamning. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,