bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 20 september 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🌹 Dödsfall. Den danska författaren Thorstein Thomsen har avlidit. Han debuterade 1976 med boken Fy for den lede : 5 historier om børn i gamle dage och gav ut totalt 165 böcker under sin karriär. Han skrev mest barnböcker men även vuxenromaner. På svenska finns bland annat Pelle får en vän och Så snäll är Pelle utgivna på Opal. Thomsen blev 71 år. (Bogmarkedet)

🧻 Pappersbrist. Bokbranschen skakas just nu av pappersbrist i Europa. Främst gäller det finare papper till illustrerade fackböcker. Papper som förr levererades på några dagar kan dröja 8-12 veckor. Dessutom med prisökningar som följd. Det lilla positiva: en orsak till pappersbristen är att kinesiska myndigheter stängt ner flera pappersbruk pga deras utsläpp. (The Bookseller)

📆 StillOutOfOffice. De amerikanska förlagen (liksom andra företag) skjuter upp återkomsten till kontoren. Senast i raden är Macmillan som öppnar i januari. Men redan i oktober kan anställda återvända – om de vill samt är vaccinerade och bär munskydd. Inga besökare tillåts – och reseförbud gäller året ut. (Publishers Weekly)

🗞️ RecensionsBilagaSlut. I lördags distribuerades den sista utgåvan av The Guardian Review-bilagan som läggs ner efter 20 år. Framöver ska recensionerna rymmas i en ny lördagsbilaga men tidningen lovar att det inte ska bli mindre utrymme för litteraturen. (The Bookseller)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL