ANNONS

Bookbeat ökade intäkterna med 69 procent under januari-september 2020

Niclas Sandin, vd BookBeat. Foto: Andreas Carlfors

De första nio månaderna har inneburit en fortsatt tillväxt för Bookbeat som ökade intäkterna med 69 procent. Bolaget räknar med att omsätta över 500 Mkr 2020.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

– Tillväxten fortsatte under det tredje kvartalet på alla våra kärnmarknader där vi nu räknar in Danmark och Polen. Vi noterar en viss förskjutning av tillväxten hittills i år mot ett vanligt år där en del av den positiva effekt vi vanligtvis ser under sommaren kom redan i vår. En annan sak vi noterar under det tredje kvartalet är att vi hade den högsta kundlojaliteten någonsin, aldrig har en så liten andel av de betalande användarna avslutat sin prenumeration vilket är ett bra betyg på allt vi gör, säger Niclas Sandin, VD Bookbeat i ett pressmeddelande.

”Under årets första nio månader har Bookbeats intäkter ökat med 69 procent i jämförelse med motsvarande period 2019. Tillväxten under 2020 gör att intäkterna på helårsbasis (de 12 senaste månaderna, inklusive fjärde kvartalet 2019) nu överstiger 450 miljoner kronor”, skriver Bookbeat.

ANNONS

Bookbeat beräknas passera 500 miljoner kronor i helårsintäkter 2020 samt milstolpen 400 000 betalande användare innan årsskiftet.

När det gäller abonnemangstjänster, inte bara för ljudböcker, är begreppen churn och retention viktiga. Det handlar helt enkelt om hur stor andel av användarna som förnyar sitt abonnemang – eller hur många som säger upp det.

Här hade Bookbeat goda nyheter: ”Under det tredje kvartalet noterades den högsta kundlojaliteten någonsin bland de betalande användarna på Bookbeats tre största marknader Sverige, Finland och Tyskland. Under september har även de första breda lanseringskampanjerna inletts i Danmark och Polen.”

– För varje månad som går lyckas vårt fantastiska team få fler människor att upptäcka Bookbeat och göra oss till en naturlig del av sin vardag. För fem år sedan hade vi fortfarande inte lanserat vår beta-app och nu bara en kort bit in på resan närmar vi oss 400 000 betalande användare, säger Niclas Sandin.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL