ANNONS

3 frågor till en författare som precis släppt en reseguide om Italien

Marko T. Wramén och Anna W. Thorbjörnsson. Foto: Pressbild/Privat

En reseguide om tåg och mat i Italien hade maximal otur med utgivningsdatumet 10 mars 2020. Författaren Marko T. Wramén svarar på några snabba frågor.

Marko T. Wramén har tillsammans med sin livs- och författarpartner Anna W. Thorbjörnsson skrivit flera reseguider, däribland Med tåg genom Europa : 470 tips och sju rutter som släpptes 2019. Deras senaste bok Tåg och mat i Italien kom ut den 10 mars 2020 – när larmet om coronavirusets spridning i just Italien nyligen hade kommit.

Timingen för släppet kunde väl knappast ha varit mer olycklig … funderade ni på att skjuta upp lanseringen?
– Ja herregud, ibland spelar världen oss ett spratt. Det var faktiskt aldrig uppe till diskussion att skjuta på det. Allt gick också så fort, vi trodde länge att vi i alla fall kunde ha arrangemangen i Sverige (förutom boksläpp i Malmö och Stockholm hade vi åtta föreläsningar bokade i mars). Men vi fick så klart ställa in nästan alltihopa. Det blir nya friska tag när eländet är över!

På vilka sätt är Italien ett bra resmål för tågresenären (i normala fall)?
– Förutom att landet är vackert och med fantastisk mat har Italien ett ganska bra tågnät med låga priser. Man behöver heller inte planera eller boka i förväg på lokala och regionala tåg, det är bara att köpa biljett i appen till fast lågt pris minst en kvart innan och sedan kliva på.

ANNONS

Vad sysselsätter sig två resejournalister med i karantäntider?
– Som tur är har Anna och jag arbetat extremt hårt de senaste åren. Det innebär att bildarkiv och anteckningsappar är fyllda, så just nu sitter vi hemma och arbetar på kommande böcker och redan bokade reportage, bland annat nästa bok som går under arbetsnamnet Tåg i Tyskland. När det är klart – ja då blir det att släppa fram den kreativa ådran! Vi har flera fotokonstprojekt och romanprojekt vi tänkte vi skulle ta tag i.

Tåg och mat i Italien : en smakresa för alla sinnen

Tåg och mat i Italien : en smakresa för alla sinnen

Resejournalisterna Anna och Marko är tillbaka efter succéboken Med tåg genom Europa och vänder sig här till den som vill ha ut mer av sin italienska semester än budgetflyg och första bästa pizzeria. Läs mer »

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se