fbpx

Svenska SkillTwins framgångssaga släpps nu som bok

Tvillingar med fantastiska talanger ... Foto: Pontus Johansson

Det är enkelt att säga att man inte ska ge upp, men att faktiskt stå pall när det gäller är svårare. Behöver du inspiration? Läs om SkillTwins historia i nya boken och upptäck deras spektakulära fotbollsskills och videos. 

Även om de är kända i hela världen är det en hel del svenskar som missat dem. Men nu får också du chansen, om de flugit under din radar. Succétvillingarna från Sverige har passerat både Ronaldo och ett par andra storheter på YouTube och nu är det äntligen dags för deras bok. Här berättar de om sin resa från helt okända till sportinfluencers online med åtta miljoner följare och 200 miljoner videovisningar.

Siffror så stora att det knappast går att förstå. Men för enäggstvillingarna Josef och Jakob El-Zein är det vardag. Till en början var de båda två fotbollsspelare med lysande karriärer utstakade framför sig, men sedan kom den där otäcka slumpen i vägen. Båda skadades av likadana knäskador, men på varsitt knä, nästan samtidigt och fick lämna fotbollslivet. Notan blev mer än ett och ett halv års rehabilitering.

ANNONS

Nu gav de sig förstås inte bara för det – där det finns talang finns det möjligheter. Killarna stod stabilt och vägrade låta sig knäckas, helt enkelt. Så vad gör man då, när livet går en emot? Jo, man försöker se det positivt och vända det svåra till något bättre. De har alltid haft varandra som sina största förebilder. De ser upp till varandra och inspireras av varandra varje dag. Om en av dem lär sig en skill, så motiveras den andra till att lära sig samma och vidareutveckla den. Båda vill vara bäst och mest skicklig.

Till Boktugg säger de:

– På det sättet så utvecklar vi varandra, och blir bättre och bättre. Samtidigt som vi tipsar varandra, så är vi varandras tävlingskamrat. Vi tror att det är en grym kombo! Sedan vi var små, så har vi haft Cristiano Ronaldo som vår absolut största idol. Mycket eftersom han lyckades utföra spektakulära och unika skills på matcher. Han gav oss självförtroende att försöka göra detsamma. Vi har alltid lagt märke till detaljer i det han gör, så om han tejpade sina benskydd på ett visst sätt, då ville vi göra likadant. Och nu är vi själva idoler, känslan är enorm, säger de med ett skratt.

En oöverträffad resa

De tog sina färdigheter från fotbollsplanen och flyttade ut dem på gatan framför huset där de bodde. Timme efter timme tränade de upp sin teknik till än högre höjder, alltihop mitt under rehabiliteringen. Nästa steg blev att filma och lägga ut en del av materialet på YouTube, där fotbollsvärlden inte var sen att haka på. Resultatet? En viral succé över hela världen.

Snart fanns benämningen SkillTwins inpräntat i folks medvetande nästan överallt i fotbollsvärlden.

– Det kändes rätt hopplöst när vi som femtonåringar blev skadade, säger Josef och Jakob. Drömmen om att bli fotbollsproffs var långt borta. Men vad ingen av oss visste i den svåra stunden var att den här tuffa motgången skulle bli anledningen till att vi fyra år senare fick resa runt hela jorden med just fotbollen.

Inte heller hade de väntat sig att inspirera miljoner fans och få träffa sina egna idoler. Jodå, de har träffat både Zlatan och Zidane, och fått en videohälsning av Neymar. Sedan har de dribblat bort ett par riktigt stora fotbollstjärnor också.

ANNONS

– Vi minns hur vi som små läste Sportbladet väldigt ofta, säger de till Boktugg.se. Då tyckte vi att det var intressant att läsa om de stora fotbollsstjärnorna. Och det som nog har gjort starkast intryck angående det, är att vi nu har träffat flera av de där spelarna i verkligheten och till och med spelat in videos med dem. Känslan är bara wow, liksom.

Tvillingarna lever med andra ord ett unikt fotbollsliv och vill nå fram och tända glöden hos andra unga, få dem att tro på sina drömmar. Och att aldrig ge upp.

– Vi vill visa hur man kan vända en setback till den starkaste comebacken, säger Josef och Jakob.

Aktuell bok i artikeln

SkillTwins : the story - vårt stora fotbollsäventyr

I boken SkillTwins: The Story, som nu släpps följer vi med dem bakom kulisserna. Hur ser deras liv ut, vad gör de om dagarna? Vi får veta allt om tvillingarna och deras unika och inspirerande historia. Om hur SkillTwins blev till, och vad som sker under deras resor runt om i världen. På samma sätt kan vi läsa om nervositeten och förberedelserna inför världsmöten med legendariska spelare och tränare.

Här finns allt om hur och varför de blev så bra som de är. Och med i boken finns också en steg-för-steg skillskola som visar hur deras moves kan användas både på och utanför fotbollsplanen.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Tvillingarna vet själva vad de vill med sin bok. De vill nå ut till de som söker underhållande läsning och samtidigt inspirera och motivera folk överallt.

– Det spelar absolut ingen roll i vilken ålder man är, eller vad man gör, vilken bakgrund man har, om man är en kille eller en tjej … vi hoppas att vi med vår story kan sprida budskapet att aldrig ge upp. Att man ska tro på sig själv och att man kan omvandla en setback till en comeback! Sedan är det förstås den ultimata fotbollsboken för dig som vill lära dig häftiga fotbolls skills.

Med i materialet finns också en Fair Play Guide där de tipsar om hur du blir en schystare lagkamrat. Men de vänder sig också till fotbollsföräldrar med goda råd på olika områden och för de som är aktiva finns en sektion med SkillTwins tips om hur du lyckas på sociala medier.

Hur ser framtiden ut?

I framtiden vill de fortsätta med allt som de gör just nu, men utveckla det till nästa nivå. Så vi kan nog vänta oss fler videos, mer komplicerade skills och ännu coolare uppträdanden. De vill dessutom försöka publicera videos oftare än tidigare. Det handlar om att stärka ett redan etablerat varumärke och se till att folk i hela världen fortsätter hålla ögonen på deras fantastiska talang.

– Vi har även en vision om att en dag vara världens största sportkanal på YouTube. Vi vill i framtiden också skapa egna SkillTwins Fotboll Stadiums där ungdomar kan samlas för att ha roligt, umgås och spela fotboll i alla olika former. Tänkt Street Fotboll, Freestyle Fotboll och Panna Games.

Det är två killar som vet vad de vill och de har drivkraften att lyckas.

Så här skriver de bland annat i boken, som nu är aktuell:

Ge dig tusan på att tro stenhårt på dig själv – vad som än händer då ska du se att det går enklare att klara dig igenom nederlagen och komma ut starkare på andra sidan. Livet är inte alltid perfekt, men bakslag är också viktiga erfarenheter. Kom ihåg det! Erfarenheter som kan göra dig både smartare och klokare i längden. Precis så var det för oss med skadorna. Det var stentufft och kämpigt att ta sig igenom, men det gick. Det handlar om att hela tiden försöka vara stark och tro på dina egna krafter – även när allt är som mörkast. Då kan du få det att vända. För om vi kunde det, kan du!❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Stäng meny