Forntidens pyramider

Forntidens pyramider
Författare
Förlag Parthenon AB
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor201
Vikt635 gr
Utgiven1994-12-01
ISBN 9789197097215
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Intressant och upplysande bok om alla världens i forntiden byggda pyramider. En utförandemässigt högklassig bok. Här redovisas en omskakande åldersdatering som gjorts på en av Egyptens äldsta pyramider. Utförlig orientering om Egyptens, Sudans och Mexikos pyramider. Dessa gåtfulla och häpnadsväckande monument har förbluffat besökare i alla tider. Nyligen gjord upptäckt av pyramider på Teneriffa. Författaren tar dig också med till regnskogsomslutna pyramidstäder i Guatemalas djungler och levandegör platser där Mayafolkets stora stadscentra blomstrade fram till 900-talet efter Kristus.
Förstklassiga färgillustrationer visar hur de imponerande byggnationerna såg ut när de en gång var nybyggda, målade och utsmyckade.
Författaren har besökt ett 40-tal länder i fem världsdelar och där undersökt pyramidkonstruktioner i Henry Kjellsons fotspår. Forskningsresultat från otaliga platser presenteras i denna förvånansvärt fylliga bok. Kartor, skisser, foton och färgillustrationer gör boken till en lättöverskådlig dyrgrip för den vetgirige. Vackert inbunden.