Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi

Skillnadens trädgård : ett ekologiskt trädgårdsskafferi
Författare
Medverkande
Förlag Roos & Tegner
GenreTrädgård
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor191
Vikt750 gr
Utgiven2021-03-19
SABQe
ISBN 9789189215337

Välkommen tillbaka till Skillnadens Trädgård!

Fem år har gått sedan Sara Bäckmos första bok Skillnadens Trädgård kom ut. Den tog genast trädgårdssverige med storm och fick många tusentals läsare att förverkliga sina egna odlardrömmar. Sjutton år har gått sedan Sara köpte det charmiga huset med den igenvuxna trädgården. Nu bjuder hon oss på en uppdaterad och utökad jubileumsversion av boken, där vi får veta hur det gick med de olika sådderna, planerna, familjelivet och drömmarna. I ett helt nytt kapitel berättar Sara vad som tog sig bäst och vilka buskar som borde planterats någon annan stans, hur man växlar upp till ännu större skörd och en längre odlingssäsong men också hur mycket trädgården ger tillbaka i form av ökat välmående och ro i själen.

I Skillnadens Trädgård delar Sara med sig av den glädje hon känner inför att odla grönsaker, frukt och bär. Hon ger enkla och handfasta råd om hur man går tillväga för att bli så gott som helt självförsörjande på grönsaker. Det handlar mycket om att testa sig fram, att våga experimentera och att leva med köksträdgården, snarare än att ha en grönsaksodling. Och det fina med en trädgård är att hur det än råkar bli just i år så kommer det alltid en ny vår.

Sara Bäckmo är Nordens främsta trädgårdsprofil med många 100 000-tals följare via sin blogg, Youtubekanal och andra sociala medier. Sommaren 2020 var hon sommarvärd i Sommar i P1.