Hur barnen tog makten

Hur barnen tog makten
Författare
Förlag Bladh by Bladh
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor254
Vikt142 gr
Utgiven2020-07-02
SABEh
ISBN 9789188917461

Hur barnen tog makten borde vara obligatorisk läsning för alla som i sina verksamheter sysslar med barn; ja, för den delen, för alla som kan läsa! Christopher Gillberg   professor i Barn- & Ungdomspsykiatri    

En debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tigermammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland. Har du barn, väntar barn eller jobbar med barn? Då är detta boken för dig! Vår oro för hur vi ska uppfostra våra barn har kanske aldrig varit större än idag. Experterna ger alla olika råd och idealen vi bär med oss påminner om de som syns i TV-programmet Solsidan. Samtidigt som vi inte får säga emot barnen eller tillrättavisa dem så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet. Inte konstigt eftersom experter berättar för oss hur sköra barnen är. Men barn är tåliga varelser. De är gjorda för att överleva vedermödor som vida överstiger dem som de kommer att utsatta för i dagens samhälle.

Så ta det lugnt. Genom att ignorera de flesta så kallade experter blir ni förmodligen både lugnare och tryggare i er roll som vuxna. Och genom att följa en del råd om vad man faktiskt vet kan barnuppfostring bli mycket mindre ångestfylld. Hur barnen tog makten handlar om hur vi kommit att uppfostra barn. Om man ens får göra det. Hur kommer vi hamna i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord?  

Sagt om boken:

Jag som fyrabarnsmamma använder David Eberhards böcker som en Bibel.  Magdalena Graaf  

Om författaren:

David Eberhard var under många år överläkare och chef på Psykakuten vid S:t Görans Sjukhus i Stockholm och arbetar idag som verksamhetschef på Prima Maria Beroendeklinik i samma stad. Hans tidigare böcker I trygghetsnarkomanernas land (2006), Ingen tar skit i de lättkränktas land (2009), Normalt? (2011) Hur barnen tog makten (inbunden 2013) och Det stora könsexperimentet (2018) har väckt stor uppmärksamhet och har alla blivit bästsäljare. Han är pappa till nio barn.