Ulf Rahmberg - Lustarnas trädgård och civilisationens nedräkning

Ulf Rahmberg - Lustarnas trädgård och civilisationens nedräkning
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Press
GenreKonst
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt0
Utgiven2012-04-30
ISBN 9789185951420
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Konstnären Ulf Rahmberg är känd för ett burleskt, detaljrikt och synnerligen expressivt bildspråk. Mest uppmärksamhet fick Rahmberg på 60- och 70-talen, då han bland annat bredvid Lars Hillersberg och Lena Svedberg var en drivande kraft bakom den omtalade anarkistiska och samhällskritiska tidskriften Puss. Det är nu hög tid att blicka tillbaka på detta särpräglade och betydelsefulla konstnärskap.

Över 208 färgsprakande sidor i stort format bombarderar Ulf Rahmberg läsaren med sina detaljspäckade bilder av sex, död och en värld på väg mot undergång. Denna retrospektiv omspänner hela Rahmbergs karriär från 60-talet och bilder från Puss, till senare målningar som "Ecce homo", "Big bang" och "34 alnar". Boken innehåller också två utvikbara ark för att bättre presentera några av de större målningarna. Ulf Rahmberg är på många sätt en föregångare till svenska serietecknare som Joakim Pirinen och Joakim Lindengren.

Boken är redigerad av konstnären Ola Åstrand, och innehåller texter av Channa Bankier, Pontus Hammarén, Ola Åstrand och Clemens Altgård.