Där Källan springer fram

Där Källan springer fram
Serie Kampen för vattnet
Författare
Medverkande
Förlag Visto förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor172
Vikt329 gr
Utgiven2022-11-30
SABHcg
ISBN 9789178859733

Tord Brunkel ljuger om vattnet. Han kommer att förstöra allt!

Hälsningar från en som vet

Något står inte rätt till i Viljelösa ... Sören vet det. Träden dör runtomkring dem, men ingen gör någonting. Ingen lyssnar. Kanske för att vuxna sällan bryr sig om sådant som är viktigt på riktigt. Kanske för att han bara är 12 år. Rädslan växer i Sören.

När Sören får brevet förändrar det allt. Han bestämmer sig för att ta saken i egna händer, något han kommer att ångra många gånger. För vem är det egentligen som har skrivit brevet? Vad är det för konstigt med Tord Brunkel? Och vad är det som händer i Glömda huset? Sören har så många frågor men en är viktigare än alla andra: Vem ska egentligen ta ansvar för att rädda Viljelösa, eller - för att rädda hela planeten?

Där Källan springer fram är en spännande och drabbande mystikbok om miljö, mod och att våga lita på sin magkänsla. Boken är den första delen i serien om Kampen för vattnet.

"Mycket bra!" Tycker BTJ

[] Det känns rätt i tiden med en skönlitterär klimatbok som sätter ord på den oro som nog många barn känner. Tillsammans med Sören kan man fråga sig varför ingen gör något. [] Kanske kan läsningen bidra till att målgruppen känner sig mindre ensamma i sin klimatoro. Lektör Katharina Keller - BTJ Häfte 03:2023