Fett och kolesterol är hälsosamt! - Om gamla och nya kolesterolmyter

Fett och kolesterol är hälsosamt! - Om gamla och nya kolesterolmyter
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMedicin
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor251
Vikt515 gr
Utgiven2008-02-29
ISBN 9789172411463
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Visste du
<ul> <li>att kolesterol inte är ett dödligt gift, utan en molekyl som är helt oumbärlig för att våra celler ska kunna fungera normalt? <li>att högt kolesterol skyddar dig mot infektionssjukdomar? <li>att din lever producerar tre till fyra gånger mer kolesterol än vad du äter? <li>att denna produktion ökar när du äter för lite kolesterol och minskar när du äter mycket? </ul>

Runt dessa frågor och många fler informerar och diskuterar Uffe Ravnskov i boken "Fett och kolesterol är hälsosamt". Han slår hål på myterna om kolesterolet. Han pekar på att bevisen är ihåliga och hur riskfyllt det är att sänka sitt kolesterol.

Kostens betydelse för hjärtsjukdomar är en fråga som engagerar och provocerar. Hälsokontroller och kostråd är fokuserade på "kolesterolet" och det mättade fettet. Att äta smör, mjölk, ägg och kött anses farligt trots att talrika studier har visat att människor som haft hjärtattack inte har ätit mer av dessa födoämnen än andra.

Uffe Ravnskov informerar om att det finns andra aspekter på denna fråga än den som vanligen presenteras. Han är väl påläst och får oss framförallt att fundera djupare på kostens betydelse för hjärtsjukdomar och på kvaliteten hos den information som vi får.