Den döde talar

Den döde talar
Serie Johnny & Co
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor71
Vikt131 gr
Utgiven2006-04-24
SABHcg
ISBN 9789163850547
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Danskan i Johnnys hus ber honom om hjälp att lösa ännu ett mysterium. Denna gång gäller det hennes gode vän Ulric Steen som just dött, men som inte verkar få ro i sin grav. "Telefonen ringde. Det ringde två signaler till. Jag närmade mig luren. En signal till. Jag lyfte luren och förde den till örat.   Det var den döde som ringde. Jag hörde honom själv. Jag lade på luren och blundade. Allt snurrade för mig.   Hur kunde han ringa?   Danskan var säker på att det var just Ulric Steen som ringde. Och jag hade själv hört honom tala..."

"Den döde talar" är den andra helt fristående delen i Ulf Nilssons nya detektivserien med Johnny & Co. En spännande och äventyrlig bok med driv i för slukaråldern, som tar upp ämnen med en existentiell botten, som till exempel "kan man leva utan andra människor?".

I sedvanlig Ulf Nilsson-anda är människorna goda men färgade av sina erfarenheter. Boken har korta lättlästa kapitel med stämningsfulla vinjetter i svartvitt av Filippa Widlund och en läsvänlig layout i ett litet tilltalande format.