Naturligt vin

Naturligt vin
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2026-01-01
SABQcaf
ISBN 9789127174917

<strong>Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin&nbsp;<em>B&auml;sta Franska Vinbok</em>&nbsp;(Best French Wine Book) i den prestigefyllda t&auml;vlingen The Gourmand Awards, &auml;ven kallad Kokboks-VM.</strong>

<blockquote>

Boken har gjort mig s&aring;v&auml;l mindre kritisk som mer nyfiken.

<em>Bengt-G&ouml;ran Kronstam, Allt om Vin</em>

Det h&auml;r &auml;r en bok som g&aring;r till botten med de senaste &aring;ren stora vintrend.

<em>Elle Mat &amp; Vin</em>

</blockquote>

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, h&aring;ller p&aring; att f&ouml;r&auml;ndra v&aring;r mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp b&ouml;nder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig &ouml;ver v&auml;rlden och drar en ny generation till glasen.

Vinimport&ouml;ren Emil Broom&eacute; och journalisten Emil Arvidson &aring;ker genom Frankrike f&ouml;r att tr&auml;ffa b&ouml;nder, restaurang&auml;gare, bloggare, konstn&auml;rer, barflugor, servit&ouml;rer, pension&auml;rer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har &auml;ndrats av vinet.

De dricker med v&auml;lkl&auml;dda debatt&ouml;rer som tagit naturvin in i finrummen, med &aring;ttio&aring;riga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska m&auml;n som vallf&auml;rdat hit f&ouml;r att odla druvor, bara p&aring; grund av en fantastisk flaska.

<em>Naturligt vin&nbsp;</em>&auml;r den f&ouml;rsta boken p&aring; svenska om vinv&auml;rldens mest sp&auml;nnande r&ouml;relse.

<strong>Emil Broom&eacute;</strong>&nbsp;b&ouml;rjade som 19-&aring;ring pl&ouml;ja vinb&ouml;cker och g&aring; p&aring; vinprovningar. Efter sommelierjobb p&aring; ett flertal Malm&ouml;krogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin &amp; Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinb&ouml;nder, i huvudsak fr&aring;n Frankrike men &auml;ven fr&aring;n Italien och Spanien. B&ouml;nderna de arbetar med har som m&aring;l att g&ouml;ra levande viner utan eller med s&aring; lite tillsatser som m&ouml;jligt.

<strong>Emil Arvidson</strong>&nbsp;&auml;r journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton &aring;ren har han skrivit om kultur, politik och musik f&ouml;r svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstj&auml;rna.

<blockquote>

En personlig och sk&ouml;n bok om det hetaste &auml;mnet i vinv&auml;rlden de senaste &aring;ren &ndash; de s&aring; kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av.

<em>Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad</em>

<span class="s1"><em>Naturligt Vin</em>&nbsp;&auml;r ett grafiskt tilltalande verk med m&aring;nga foton samt m&aring;lningar av naturvinsr&ouml;relsens egen huskonstn&auml;r Michel Tolmer.</span>

<em><span class="s1">Finare Vinare</span></em>

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger r&ouml;relsen dess n&auml;ring. Vi f&aring;r f&ouml;lja med till vinbarer i Paris och tr&auml;ffa odlarna p&aring; landet, en n&ouml;dv&auml;ndig kombination f&ouml;r att f&ouml;rst&aring; vad naturvin handlar om.

<em>Alf Tumble, Dagens Nyheter&nbsp;</em>

H&auml;r f&aring;r man l&auml;ra sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott.

<em>Christina Hein&auml; Liman, Allt om Tr&auml;dg&aring;rd</em>

Naturligt vin av vinimport&ouml;ren Emil Broom&eacute; och journalisten Emil Arvidson g&aring;r till botten med naturvinstrenden.

<em>Allt om Vin</em>

</blockquote>