🌟 Topplistor oktober (Nyhetsbrev #411)

MÄnga stjÀrnor pÄ den skönlitterÀra topplistan för oktober. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

NĂ€r du blir stor. En klassisk frĂ„ga till barn Ă€r: Vad vill du bli nĂ€r du blir stor? Det Ă€r okej att ha stora drömmar. NĂ€r de svarar astronaut Ă€r det ingen som sĂ€ger ”Men det blir svĂ„rt, det klarar du aldrig”.

NÀr jag först startade Boktugg för 8,5 Är sedan fanns inga stora drömmar om vÀrldsherravÀlde, blott en simpel blogg som kunde fÄnga upp och kommentera nyheter i bokbranschen. OmvÀrldsbevakning med ett finare ord.

Drömmarna och ambitionerna kom senare. Hösten 2016 fick Boktugg stÄ pÄ egna ben och frÄgan var vad sajten skulle bli nÀr den blev stor. Jag plöjde ner tid och (alldeles för mycket) pengar i att bygga grunden till det som idag Àr sajten Boktugg och nyhetsbreven (det du lÀser och Analysbrevet som startade ett par Är senare).

MÄnga har jobbat hÄrt genom Ären med att hjÀlpa till (och fÄtt betalt för sin tid) och vi har alla vÀntat pÄ det stora lyftet nÀr intresset ska förvandlas till pengar. Vi formulerade tidigt ambitionerna i ett Manifest som jag blev pÄmind om för nÄgra veckor sedan.

En person som följt Boktugg pÄ nÀra hÄll skrev i veckan nÀr vi chattade:

Problemet för Boktugg Àr ju lite att det Àr en fin och bra grund som vÀxt upp som nÄgot viktigt för mÄnga, men dÀr uppgifterna som ska utföras Àr större och fler Àn vad intÀkterna tillÄter. Det Àr vÀl en rÀtt klok analys?

Jag kan inte annat Àn hÄlla med. Boktuggs problem har aldrig varit idéerna, det finns liksom ingen grÀns för hur mycket man kan (eller snarare vill) göra. Problemet Àr att fÄ betalt för jobbet. Ett vanligt problem i bokbranschen och för all del mediabranschen.

Jag fĂ„r mĂ„nga förslag pĂ„ vad jag borde ta betalt för. DebutantportrĂ€tten exempelvis. ”Det Ă€r ju fantastisk marknadsföring för en ny författare. Det borde kosta minst en tusenlapp”, tyckte en vĂ€n som debuterade för mer Ă€n tio Ă„r sedan. Samtidigt kĂ€nns det mĂ€rkligt om det Ă€r debutanter som ska finansiera Boktugg.

Marknadsföring med begrÀnsad budget

Bokbranschen satsar inte mycket pĂ„ annonsering. Varje enskild bok omsĂ€tter lite och marknadsbudgeten blir dĂ€refter. IstĂ€llet lĂ€ggs mest resurser pĂ„ PR för att fĂ„ ”gratis” marknadsföring i form av redaktionellt utrymme (intervjuer och recensioner) pĂ„ exempelvis Boktugg. (Du anar Moment 22 eller hur?) Utöver det bidrar förlagen frikostigt till Ă„terförsĂ€ljares marknadsföring i utbyte mot exponering och placering.

I en annan bransch kunde Boktugg ha varit en guldgruva. Elbilstugg kanske? Biltillverkarna plöjer ner hundratals miljoner i marknadsföring. Eller, det finns ju undantag Ă€ven dĂ€r. Tesla har valt att inte köpa annonsplats – de sĂ€ljer direkt till slutkund. Samtidigt omsĂ€tter bilbranschen sĂ„ oerhört mycket mer Ă€n bokbranschen. Men vi hĂ„ller tummarna för fler sponsorer före Ă„rsskiftet.

PÄ tal om pengar i bokbranschen sÄ tog Storytel in 400 Mkr i veckan. Med stigande rÀntor har lÄnet de tog för att finansiera köpet av Audiobooks.com blivit en dyr affÀr. Men nu Àr det problemet löst och tack vare kraftiga nedskÀrningar (en tredjedel av personalen har fÄtt gÄ under 2022) sÄ brÀnner inte Storytel pengar varje mÄnad lÀngre.

DÀremot sjönk ersÀttningen frÄn Storytel till förlagen under Q3-2022 till 4,15 kr/timme (frÄn 4,27 kr under Q2) varav standardavtalet ger 50 % dvs 2,08 kr/h lyssnad ljudbok till förlaget. Det Àr lÀgre Àn konkurrenterna erbjuder. NÄgot som fÄtt mÄnga mindre förlag att undra över de strandade förhandlingarna mellan de StorytelÀgda förlagen och Nextory.

Topplistor för tvÄ decennier och förra mÄnaden

Att branschen befinner sig i stÀndig förÀndring visar Àven Adlibris lista över de mest sÄlda böckerna Ären 2000-2021. De första Ären hade nÀtbokhandlarna en relativt liten del av marknaden och dÀrför finns inte de bÀst sÀljande titlarna frÄn Ären i början av 2000-talet med pÄ den totala topplistan.

Vill du ha mer aktuella topplistor sÄ slÀpptes oktober mÄnads topplistor igÄr. För fysiska böcker.

Ber om överseende med att det blir ett söndagsbrev istĂ€llet för ett fredagsbrev denna vecka, det Ă€r en resursfrĂ„ga. LĂ€s jag behöver jobba med annat ocksĂ„ för att sĂ€tta mat pĂ„ bordet, inte minst med dagens matpriser … Plus att det Ă€r finalhelg pĂ„ VM i innebandy.

Hoppas du fÄr en skön final (!) pÄ helgen!

/Sölve & vÀnnerna pÄ Boktugg

PS – tack till alla företag som valt att bli sponsorer och dĂ€rmed stötta Boktugg sĂ„ att vi kan fortsĂ€tta skildra bokbranschens utveckling och kanske förstĂ€rka vĂ„r lilla redaktion. Vill du synas dĂ€r nĂ€sta vecka? Hör av dig till oss pĂ„ sales@boktugg.se och givetvis gĂ„r det bra att ge ett litet bidrag sjĂ€lv.


Bild: DALL-E.

Begagnade böcker en elefant i bokbranschen

Vi lÀste det pÄ sociala medier och sedan kom ett pressmeddelande.

”För andra gĂ„ngen hade Akademibokhandeln bokbytarkalas i sina butiker. Under lĂ€slovets sista helg byttes över 1 000 böcker i 96 butiker. Alla barn mellan tre och tolv Ă„r var vĂ€lkomna att byta en eller flera böcker mot andra barns bokskatter. Bokbytarkalaset kommer fortsĂ€tta Ă€ven kommande Ă„r tack vare det stora intresset”, skriver bokhandelskedjan.

– Initiativet slĂ„r tvĂ„ flugor i en smĂ€ll genom att bĂ„de stötta barns lĂ€sning, ett av de viktigaste hĂ„llbarhetsinitiativen vi driver pĂ„ Akademibokhandeln, och att frĂ€mja ett cirkulĂ€rt nyttjande av böcker. En utlĂ€st uppskattad bok hos ett barn kan bli en bokskatt för nĂ„gon annan och det vill vi stötta, sĂ€ger Maria Backlund, Marknadschef pĂ„ Akademibokhandeln.

Det Àr vÀl bra? Svaret Àr att det beror pÄ. Med samma resonemang som tillÀmpas av förlag och författare kring digitala böcker sÄ Àr det hÀr tusen böcker som kunde ha sÄlts och gett pengar till upphovspersonerna.

Men ur ett klimatperspektiv Àr det sjÀlvklart bra och borde göras mer. VÄra böcker borde cirkulera. Men det mÄste ske med en modell som ger tillbaka till författare och förlag, annars blir det fler lÀsare men fÀrre sÄlda böcker.

Det Ă€r inte bara digitala böcker (exempelvis bibliotekens eboksutlĂ„ning och prenumerationstjĂ€nsternas lĂ„nga prova-gratis-perioder) som utgör ”elefanten i rummet”, detsamma gĂ€ller fysiska böcker i allt frĂ„n bokbytardagar till kapprumsbibliotek – och antikvariatshandel.


Hur har bokförsÀljningen i de olika kanalerna utvecklats under de senaste Ären? Foto: iStock. Montage: Boktugg.

ANALYSBREVET. Du har vĂ€l inte missat vĂ„rt Analysbrev? Kommer 2-3 ggr per mĂ„nad och djupdyker i ett Ă€mne eller en trend. Nedan nĂ„gra av de senaste rubrikerna. Skaffa en prenumeration sĂ„ fĂ„r du alltid senaste utgĂ„van direkt i inboxen – och dessutom tillgĂ„ng till hela arkivet. NĂ„gra av rubrikerna:


ERBJUDANDEN (sponsrade)

Just nu pĂ„ Bokus: Årets alla julkalendrar! Massor med varianter för alla intressen som rĂ€cker hela vĂ€gen fram till jul.

Just nu pĂ„ Adlibris: Köp 4 pocket betala för 3 – gĂ€ller utvalda titlar pĂ„ kampanjsidan! VĂ€lj bland romaner, deckare, biografier och intressanta perspektiv pĂ„ samtida fenomen. Erbjudandet gĂ€ller t.o.m. 31/12 eller sĂ„ lĂ„ngt lagret rĂ€cker.

Just nu pĂ„ Akademibokhandeln: Köp 4 pocket – betala för 3 â€“ Vi bjuder pĂ„ den billigaste! Och kolla in aktuella VĂ€npriser.

Just nu pÄ Book Outlet: Thrillers och deckare frÄn 80 kr och Billiga barnböcker frÄn 42 kr.


UPPSNAPPAT

đŸŽ€ Debutanscenfinal. Den 21 november Ă€r det dags för Ă„rets sista Debutantscen Malmö. Fyra debutanter medverkar: Malmöprofilen och sommarprataren Nicolas Lunabba (Blir du ledsen om jag dör” möter personalvetaren och gymnasielĂ€raren Jens Mikis (Heder och bröder i ett samtal om “verklighet och fiktion”. Merima Dizdarevic (lĂ„ngt frĂ„n ögat lĂ„ngt frĂ„n hjĂ€rtat) kĂ€nd frĂ„n filmatiseringen av “Jag Ă€r Zlatan” och Anna Arvidsdotter (HĂ€nder att hĂ„lla i),  sprungen ur spoken word-scenen, möts i ett samtal pĂ„ temat “LĂ€ngtan frĂ„n och lĂ€ngtan till” .

🧒 LĂ€ttlĂ€st svĂ„rsĂ„lt. Bonnierförlagen lanserade Bokförlaget Hedvig vĂ„ren 2020, med lĂ€ttlĂ€st litteratur för bĂ„de vuxna och barn i fokus. Men försĂ€ljningen har inte varit tillrĂ€ckligt bra och nu drar man i bromsen.
– Det stĂ€mmer att vi inte kommer ha nĂ„gon vidare nyutgivning pĂ„ Hedvig. Vi kommer ha kvar den utgivning vi har haft, sĂ„ vi avvecklar inte förlaget. Men vi minskar ordentligt pĂ„ utgivningen, sĂ€ger Bonnierförlagens vd Mattias Fyrenius till SvB.

📰 Tidningsbyte. Björn Werner, fram till nyligen kulturchef pĂ„ Göteborgs-Posten, börjar skriva i SvD Kultur. Han kommer att bidra med allt frĂ„n kommentarer och recensioner till fördjupande reportage för kulturredaktionen.

đŸ—Żïž Bibliotekshot. Efter att Malmö stadsbibliotek ordnade Drag queen story hour har bĂ„de biblioteket och enskilda medarbetare fĂ„tt ta emot hot och hat.
– Generellt sĂ„ tror jag att biblioteken varit lite naiva i förhĂ„llande till de risker som troligtvis finns, sĂ€ger stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson till Magasin K.

📚 Jubileum. Libris, Sveriges nationella bibliotekskatalog, fyller 50 Ă„r. Mer Ă€n 500 svenska bibliotek samarbetar för att skapa den ultimata katalogen över landets gemensamma bibliotekssamlingar, skriver Kungliga Biblioteket pĂ„ sin blogg dĂ€r de Ă€ven berĂ€ttar om historien bakom.

đŸ§’đŸœ SOS Barnbok. Akademibokhandeln stöttar SOS Barnbyar i lanseringen av boken 101 Barnsliga RĂ€ttigheter som uppmĂ€rksammar alla barns rĂ€tt att fĂ„ vara just barn. IntĂ€kterna frĂ„n varje sĂ„lt exemplar gĂ„r oavkortat till SOS Barnbyar och deras arbete. Samarbetet Ă€r en del av Akademibokhandelns hĂ„llbarhetsarbete. Boken sĂ€ljs endast hos Akademibokhandeln och pĂ„ SOS Barnbyars egen hemsida.

📰 Tidningsdöd. Skenande papperspriser, ökade kostnader för produktion och ett vikande intresse frĂ„n lĂ€sarna har gjort att Aftonbladets tre magasin Söndag, Klick! och HĂ€rligt Hemma tappat i lönsamhet. DĂ€rför lĂ€ggs de ner som egna magasinstitlar frĂ„n och med 2023. IstĂ€llet kommer varumĂ€rkena att leva vidare i Aftonbladets huvudtidning. Digitaliseringen fortsĂ€tter.

📗 LĂ€romedelslag. Alla elevers rĂ€tt till lĂ€romedel bör snarast skrivas in i skollagen, menar LĂ€romedelsförfattarna i en debattartikel pĂ„ SvD:
”Reformförslagen finns redan klara och det politiska stödet Ă€r massivt. Regeringen har genom sin nya budget­satsning visat att den tar lĂ€romedels­bristen pĂ„ allvar. NĂ€sta steg bör vara att skolminister Lotta Edholm snarast lĂ€gger fram lĂ€romedels­utredningens avgörande förslag för riksdagen.”

💬 Dödsfall. Den brittiske serietecknaren Kevin O’Neill Ă€r död, skriver Comic Book Resources. Han Ă€r bland annat kĂ€nd för sitt arbete med Nemesis the Warlock och Marshall Law pĂ„ 1980-talet men framför allt League of Extraordinary Gentlemen som han skapade tillsammans med Alan Moore 1999. Kevin O’Neill blev 69 Ă„r.

💰 Megaförskott. Domaren tillĂ„ter inte Penguin Random House att köpa Simon & Schuster, det framgĂ„r tydligt i det 80-sidiga beslutet. Fokus ligger pĂ„ förskotten för de allra bĂ€st sĂ€ljande författarna, de som fĂ„r över 250 000 dollar (just nu nĂ€stan 2,7 Mkr), skriver Publishers Weekly. Dessa megaförskott stĂ„r för 70 % av de totala utbetalda förskotten. Och de fem största förlagen ger ut 91 % av de titlarna i segmentet ”förvĂ€ntade bĂ€stsĂ€ljare”. Ett sammanslaget PRH + S&S skulle ha 49 % i segmentet.

đŸ¶ Ă…terkomst. Författaren Erik Thulin debuterade redan 2004 pĂ„ dĂ„varande Kalla Kulor Förlag (numera Southside Stories) med den tempostarka spĂ€nningsromanen Det femte laboratoriet. DĂ€refter har han bland annat skrivit serien DeckarknĂ€ckarna, sf-boken K55 och ljudbokssuccĂ©n Jordbunden (Storytel Original). Nu gör han comeback pĂ„ Southside Stories med nya ljudserien Hundföraren, inlĂ€st av Fredde Granberg. Första delen, Den tjuvaktiga författarinnan, slĂ€pptes i veckan.

🏆 Stipendium. Lilly och Tage Fridhs stipendium för unga författare har i Ă„r tilldelats författaren Aya Kanbar. Stipendiet Ă€r pĂ„ 50 000 kronor och delas ut av Stiftelsen KummelnĂ€s (förvaltar kvarlĂ„tenskapen efter författaren Kjell Fridh). Kanbar debuterade 2021 med Hyperverklighet (Nirstedt/Litteratur),  en diktsamling som beskrivs som ett samtidsdokument i fem akter.

📚 ElevlĂ€sning. â€NĂ€r jag var ny som lĂ€rare kunde jag ge eleverna lĂ€slĂ€xa och trodde att de skulle lĂ€sa hemma, men jag har insett att det inte funkar. Det Ă€r för svĂ„rt för dem. Den tid som jag kan styra över Ă€r tiden i klassrummet. Jag kan inte styra över vad de gör hemma men jag kan styra lektionerna. Det Ă€r dĂ€r jag kan pĂ„verka”, sĂ€ger svensklĂ€raren Martin Ahlstedt i en intervju med LĂ€rartidningen om hur han fĂ„r lĂ€sovana yrkeseleverna pĂ„ gymnasiet att vilja lĂ€sa. Lösningen för Martin Ahlstedt Ă€r att skapa tid för lĂ€sning som del av undervisningen. LĂ€sningen ska ske i klassrummet.

💰 Topplisteköp. Gruppen ”Save America Joint Fundraising Committee” som samlar in pengar till stöd för Donald Trump köpte böcker för 158 000 dollar (1,7 Mkr) av nĂ€tbokhandeln Books-A-Million, skriver Forbes. Ett stort antal exemplar av Trumps rĂ„dgivare och svĂ€rson Jared Kushners sjĂ€lvbiografi Breaking History: A White House Memoir. Det bidrog till att boken hamnat högt upp pĂ„ NY Times Bestseller-lista.

đŸČ DraknĂ€stet. Företaget Clicko erbjuder bokstavslek. Boktugg intervjuade grundaren Hanna Malmström redan 2019 om hennes passion för att lĂ€ra barn bokstĂ€ver och grunden för att lĂ€sa. Bolaget har sedan dess vĂ€xt och omsĂ€tter 1,9 Mkr (2021) och i höstas fick Hanna medverka i DraknĂ€stet för att pitcha sitt bolag i jakt pĂ„ investering. Du kan se hur det gick pĂ„ SVT Play.

đŸŽȘ Bokfest. NĂ€r LitterArt i Nyköping genomfördes den 13-16 oktober 2022 var det tioĂ„rsjubileum. NĂ€r arrangörerna summerade det i siffror ser det ut sĂ„ hĂ€r:

  • 2000 besökare
  • 30 program under 3 dagar
  • 150 medverkande
  • 14 platser och 19 butiker

Pri(n)sDump. NĂ€r Prins Harrys sjĂ€lvbiografi Spare (svenska Den andre) slĂ€pps i januari Ă€r förlagets rekommenderade utpris i Storbritannien 28 pund. Men Waterstones, Foyles and Amazon erbjuder den redan till förköp för halva det priset vilket upprört oberoende bokhandlar vars inköpspris Ă€r högre Ă€n 14 pund, skriver The Guardian. Ett givet skĂ€mt blir nu: The Half-price Prince.

🏀 Bolitar-serie. PĂ„ Netflix kan du inte missa filmatiseringarna (tre serier inspelade i UK, tvĂ„ i Polen och en vardera i Frankrike och Spanien) av Harlan Cobens fristĂ„ende böcker. Nu har parterna förlĂ€ngt sitt samarbetsavtal med fyra Ă„r, rapporterar Deadline. Det ursprungliga avtalet pĂ„ fem Ă„r och mĂ„nga miljoner dollar omfattade 14 Coben-thrillers. Nu adderas tolv titlar: Myron Bolitar-seriens elva böcker och spinoffen Win (Sluta aldrig fly). Denna gĂ„ng ska det bli en serie över flera sĂ€songer (till skillnad frĂ„n de övriga som Ă€r miniserier) och som spelas in i USA.

🩖 BigFive. Domarens besked om att PRH inte fĂ„r köpa S&S kan Ă€ven tolkas som att inget av de fem största förlagen i USA fĂ„r köpa nĂ„got av de andra. Big Five fĂ„r inte bli Big Four. Det Ă€r i alla fall Mike Shatzkins analys och han menar att detta begrĂ€nsar förlagsjĂ€ttarnas möjligheter att vĂ€xa snabbt genom förvĂ€rv samtidigt som distributören Ingram kan fortsĂ€tta vĂ€xa. Den svenska marknaden ser annorlunda ut men liknande frĂ„gestĂ€llning skulle kunna dyka upp hĂ€r.

Debutanter. Du missar vÀl inte alla nya debutantportrÀtt? Och Àr du författare som nyligen debuterat eller ska göra det sÄ se till att skicka in. Vi har inte ens krav pÄ att du mÄste köpa en annons för att bli publicerad. HÀr Àr nÄgra aktuella:

Och sÄ ytterligare lite rubriker

Nicotext. Spel utan el, det Àr en del av vad Nicotext förlag erbjuder. Annat Àr böcker med olika inriktning, allt med det gemensamma syftet att förgylla vardagen. Förlagets tre medarbetare gör allt frÄn idé och innehÄll till formgivning och sÀlj.

Romarebok blir tv-serie. Boken Halva Malmö bestÄr av killar som dumpat mig av Amanda Romare ska bli tv-serie, uppger Sveriges Televisions Kulturnyheter.

En anorektikers liv och psyke inifrĂ„n. Den av svĂ€lt nedbrutna kroppen stĂ€lls mot kĂ€nslor av förhöjning och ljus. Sara Meidells bokdebut Ut ur min kropp Ă€r en litterĂ€r inifrĂ„nskildring av en anorektikers liv och psyke – fram till nu en oberĂ€ttad del av hennes liv.

”PĂ„ bara veckor revs demokratin i Tyskland”. Att montera ned demokratin i Tyskland tog bara fyra veckor och tvĂ„ dagar. Kulturjournalisten Uwe Wittstock följer hur författare och konstnĂ€rer upplevde nazisternas chockartade maktövertagande 1933 – och ser paralleller till i dag.

1600-talsbok tillbaka. För flera Ă„rtionden sedan – oklart exakt nĂ€r – försvann en vĂ€rdefull 1600-talsbok frĂ„n Stockholms universitetsbibliotek. Nu Ă€r den hemma igen, sedan den Ă„terfunnits pĂ„ en auktion i New York.

Finsk mediekoncern delĂ€gare i Storytel. PĂ„ onsdagskvĂ€llen kom beskedet att Storytel gör en riktad nyemission pĂ„ 400 Mkr till storĂ€garna EQT och Roxette – samt Finlands nĂ€st största förlagsgrupp Otava. Pengar som gĂ„r till att amortera lĂ„n.

Ola Sigvardsson om etikbranschen. Ola Sigvardsson har efter tio Ă„r som pressombudsman och medieombudsman samlat sina erfarenheter i boken Äventyr i etikbranschen. Förutom en tillbakablick pĂ„ pressetikens bakgrund, den har inte alltid varit vĂ€lutvecklad, lyfter han fram nĂ„gra av de mest intressanta Ă€renden han mött under Ă„ren.

Författare kritiserar litterĂ€r kanon. Det finns flera anledningar till att det vore ”förödande för litteraturen och det fria ordet” med en statlig litterĂ€r kanon, skriver en lĂ„ng rad svenska författare och kulturpersonligheter i ett upprop som Expressen publicerat.

Årets bĂ€sta barn- och ungdomsdeckare 2022. Nu har Svenska Deckarakademins jury lĂ€st Ă„rets barn- och ungdomsdeckare och valt ut tre böcker som de anser Ă€r vĂ€rda att nomineras med chans att vinna SpĂ„rhunden 2022.

Ratar skĂ„nska röster i ljudböcker. SVT:s serie ”Tunna blĂ„ linjen” mĂ„ innebĂ€ra en popularitetsökning för skĂ„nskan, men i ljudböcker gĂ„r den inte hem. Det menar Lasse Brahme, vd pĂ„ det skĂ„nska förlaget Bokfabriken som satsar stort pĂ„ just ljudböcker, skriver Sydsvenskan.

Greta Thunberg – nu slĂ€pps nya boken. Hon har dragit igĂ„ng en vĂ€rldsomspĂ€nnande proteströrelse och skĂ€llt ut nĂ„gra av vĂ€rldens största makthavare. Men nu vill Greta Thunberg ta ett steg Ă„t sidan och lĂ€mna över megafonen.
– Till de som drabbas, de som lever pĂ„ frontlinjerna av klimatkrisen, sĂ€ger hon.

Maria Hellbom vinner Barnradions bokpris 2022. Barnradions bokpris 2022 gĂ„r till Maria Hellbom. Debutboken Älgkungen Àr Ă„rets bĂ€sta svenska bok för 9-12 Ă„ringar, enligt barnjuryn.

OsĂ€ker pĂ„ om du missat nĂ„gra nyheter? HĂ€r Ă€r de 100 senaste pĂ„ sajten …


Textannonser

NOFF Àr branschorganisationen för de mindre och medelstora, oberoende bokförlagen. GÄ med idag och fÄ tillgÄng till webinarier, utbildningar och förmÄnliga rabatter pÄ förlagsrelaterade tjÀnster. Bli medlem idag!

Supporters

Ett stort tack till alla företag och organisationer som stöttar Boktugg ekonomiskt och dÀrmed gör det möjligt för oss att driva den hÀr sajten och skicka ut detta nyhetsbrev.

Bli sponsor du ocksĂ„. Stötta Boktugg. LĂ€s mer om priser hĂ€r och/eller kontakta oss pĂ„ sales@boktugg.se


Vi pĂ„minner vi om Boktuggs annonsmeny som nu Ă€r uppdaterad med höstens priser och Ă€ven innehĂ„ller ett par nya spĂ€nnande annonsalternativ. Vad sĂ€gs exempelvis om ett dedikerat utskick till alla prenumeranter med bara din bok?


Boktugg och detta nyhetsbrev befinner sig i stĂ€ndig utveckling. Om du gillar det vi gör sĂ„ fĂ„r du gĂ€rna bli en Supporter. Och jobbar du i bokbranschen ska du givetvis bli en Insider och prenumerera pĂ„ Analysbrevet. Ytterligare ett sĂ€tt att stötta oss Ă€r att anvĂ€nda vĂ„r sökmotor för böcker och klicka dig vidare pĂ„ köplĂ€nkarna sĂ„ fĂ„r vi en liten kickback via affiliateavtal.

Dessutom tar vi gÀrna emot nyhetstips eller förslag pÄ förbÀttringar pÄ tips@boktugg.se

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren Àr journalist sedan 30 Är tillbaka och författare till mer Àn tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla vĂ„ra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka hĂ€r för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ny inspirerande resehandbok, med tÄg till Italien och Medelhavet

Den efterlĂ€ngtade uppföljaren till de populĂ€ra ”Rivieran inom rĂ€ckhĂ„ll” och ”Languedoc inom rĂ€ckhĂ„ll” Ă€r Ă€ntligen hĂ€r. Ta del av de bĂ€sta rĂ„den om hur du tar dig till norra Italien pĂ„ det smartaste och mest hĂ„llbara sĂ€ttet att resa: med tĂ„g.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer fÄr det svÄraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rÀdda mÀnskligheten frÄn att dö ut.

FrÄn dataspel till vÀrldar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccĂ© och AkvarellkonstnĂ€r

Stefan Gadnell, kÀnd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker frÄn 90-talet, Àr idag en framstÄende akvarellmÄlare och författare.