Akademibokhandeln kör runt i landet med en pop up-buss för att sprida läsglädje för barnfamiljer sommaren 2021. Foto: Akademibokhandeln

Akademibokhandeln åker på turné i sommar med en buss full med läsning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 21 juni rullar Akademibokhandelns sommarbuss ut i landet. Bussen kommer göra 15 stopp över hela landet under drygt tre veckor.

Akademibokhandeln vill underhålla Sveriges barnfamiljer i sommar. Från slutet av juni och en bit in i juli kommer en buss full med läsglädje att stanna till på 15 olika orter, med start vid Pite Havsbad 21 juni och slutstation Göteborg 13 juli.


ANNONS


Bussen kommer lastad med böcker, spel och lek för barn i alla åldrar. Sortimentet är utvalt för att fylla semesterfirares behov av lättsamma och avslappnande tidsfördriv. Vid varje stopp erbjuder Akademibokhandeln roliga aktiviteter för barnen, till exempel tipsrundor, besök av barnbokskaraktärer, pyssel och mycket mer.

”Under sommarlovet kan det lätt uppstå ett glapp i läskunskap mellan de barn som fortsätter läsa och de som tar en paus. Med bussen vill Akademibokhandeln uppmuntra barn att knäcka läskoden, hitta sin läslust och hålla läsningen igång under sommarlovet. Bussen är helt enkelt en skjuts på vägen – mot ett liv fyllt av sagolika äventyr i böckernas värld”, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande.

Med det utvalda sortimentet för både barn och vuxna hoppas också Akademibokhandeln sprida läsglädje på nya platser. Bussen besöker både semesterorter och större städer – på så vis får många chansen att ta del av aktiviteterna och utbudet, oavsett om semestern firas hemma eller vid stranden.

–  Även i år semestrar de flesta hemma i Sverige. Med bussen hoppas vi att vi kan sätta fokus på barns läsning och vara en mötesplats för semestrande barnfamiljer. Förhoppningsvis bidrar vi till sommarlovskänslan både i städer och i semesterorter, säger Maria Backlund, Marknadschef på Akademibokhandeln. 

ANNONS

Bussen har Akademibokhandelns röda färg och arrangeras tillsammans med Gigstr och i samarbete med Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren.

Här är alla stopp för Akademibokhandelns pop up-buss sommaren 2021:

21 juni – Pite Havsbad, Piteå
23 juni – Siljansbadets Camping, Rättvik
24 juni – Liljeqvistska parken, Borlänge (preliminär plats i Borlänge)
29 juni – Rålambshovsparken, Stockholm (preliminär plats i Stockholm)
30 juni – Nickstabadet, Nynäshamn
2 juli – Vilsta Camping, Eskilstuna
3 juli – First Camp Kolmården, Kolmården
5 juli – Västervik Resort, Västervik
6 juli – Böda Sand, Öland
7 juli – Sonjas Camping, Öland
9 juli – Borstahusen, Landskrona
10 juli – Pildammsparken, Malmö (preliminär plats i Malmö)
11 juli – Båstad Camping, Båstad
12 juli – Apelviken, Varberg (preliminärt stopp)
13 juli – Slottsskogen, Göteborg (preliminär plats i Göteborg)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Utgivningar idag: Ett 30-tal titlar däribland Eldbarnet av Elisabeth Berglund och debutromanen Yani av Nora Khalil samt fackboken Undervisa på yrkeshögskolan. En handbok av Mikael Wirén.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Jostein Gaarder är född den 8 augusti 1952 och har på svenska bland annat gett ut Anton och Jonatan, genombrottet Spelkortsmysteriet och inte minst Sofies värld (som översatts till 53 språk och sålts i 26 miljoner exemplar och som blev världens mest sålda bok 1996 och även filmatiserades med Tomas von Brömssen i en av huvudrollerna).

🐱 Många dagar att fira: Internationella orgasmdagen, Internationella kattdagen och Lyckans dag. Några snabba sökningar på Boktugg hittar vi dessa passande titlar: Kattkalender 2023, Åtta små kattungar av Lisen Adbåge och Ulf Nilsson samt Kom du? : alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer av Amanda Colldén och Anna Dahlbäck.Damfotbollsboksboom. Efter att Englands damer vunnit EM i fotboll förväntar sig förlag och agenter ett ökat intresse för böcker om damfotboll. ”Spelarna har verkligen slagit igenom. De är odödliga. De kommer att minnas likt 1966 års herrlag”, säger Huw Armstrong, editorial director at Hodder & Stoughton till The Bookseller. Han förväntar sig biografier eller memorarer från flera av de engelska spelarna. En barnbok som kan få ett lyft av EM-succén är How to be a Footballer and Other Sports Jobs av tidigare landslagsspelaren Rachel Yankey.

🔖 Familjelästräning. Projektet ”Familjen läser” i Helsingborg ger barn till lågutbildade (och i vissa fall inte läskunniga) föräldrar lästräning i förskolan, innan de börjar förskoleklass, skriver HD. Man använder metoden Läsklar. Det unika är att man jobbar med läsutveckling för såväl barnen som deras föräldrar.

📚 Chick lit åldras. Marian Keyes anses ofta vara en av chick lit-genrens grundare, men det är inte en stämpel hon tycker om, säger hon i en intervju med Kulturnyheterna. Hon är aktuell med Ett oväntat val, uppföljaren till bästsäljaren En oväntad semester som kom för 25 år sedan. Säger vi förresten chick lit idag eller har denna genre försvunnit in i feelgood och romance?

Storytels topplista för vecka 31-2022.

🎧 Storytel-topplista. Förra veckan (1-7) augusti var Sjöjungfrun av Anki Edvinsson, uppläst av Maria Lyckow (Norstedts) den mest lyssnade och lästa boken på Storytel. Resten av topplistan (där Anki även har en bok på 8:e plats):
2. Dyningar, Elinor Kapp, uppläst av Gunilla Leining, Bokfabriken
3. Hanteraren, Mats Ahlstedt, uppläst av Katarina Ewerlöf, Bokfabriken
4. Profeten och idioten, Jonas Jonasson, uppläst av Stefan Sauk, Bokförlaget Polaris
5. Det andra arvet, Malin Sanglert, uppläst av Katarina Ewerlöf, Bokfabriken
6. Fröken Perfekt, Maria Parkhede, uppläst av Sofia Berntson, Lind & Co
7. Gröna oliver, hönshus och en grekisk gård, Maria Fallström, uppläst av Callin Öhrvall Delmar, Lind & Co
8. Snöängeln, Anki Edvinsson, uppläst av Maria Lyckow, Norstedts
9. Den fjärde doktrinen, Denise Rudberg, uppläst av Marie Richardson, Bookmark Förlag
10. Tre små apor, Leffe Grimwalker, uppläst av Gunilla Leining, Storytel Original

📦 Gardners R’US. Brittiska grossisten/distributören Gardners går in på USA-marknaden och öppnar ett distributionscenter utanför Miami, skriver The Bookseller. Beskedet kommer veckorna efter att amerikanska Ingram gått in på den brittiska marknaden. Det blir Gardners tredje arm förutom Gardners UK finns Gardners EU (som var ett sätt att mildra biverkningarna av Brexit) i Frankrike.


Uppdateras under dagen …