Akademibokhandeln åker på turné i sommar med en buss full med läsning

Akademibokhandeln kör runt i landet med en pop up-buss för att sprida läsglädje för barnfamiljer sommaren 2021. Foto: Akademibokhandeln

Den 21 juni rullar Akademibokhandelns sommarbuss ut i landet. Bussen kommer göra 15 stopp över hela landet under drygt tre veckor.

Akademibokhandeln vill underhålla Sveriges barnfamiljer i sommar. Från slutet av juni och en bit in i juli kommer en buss full med läsglädje att stanna till på 15 olika orter, med start vid Pite Havsbad 21 juni och slutstation Göteborg 13 juli.

Bussen kommer lastad med böcker, spel och lek för barn i alla åldrar. Sortimentet är utvalt för att fylla semesterfirares behov av lättsamma och avslappnande tidsfördriv. Vid varje stopp erbjuder Akademibokhandeln roliga aktiviteter för barnen, till exempel tipsrundor, besök av barnbokskaraktärer, pyssel och mycket mer.

”Under sommarlovet kan det lätt uppstå ett glapp i läskunskap mellan de barn som fortsätter läsa och de som tar en paus. Med bussen vill Akademibokhandeln uppmuntra barn att knäcka läskoden, hitta sin läslust och hålla läsningen igång under sommarlovet. Bussen är helt enkelt en skjuts på vägen – mot ett liv fyllt av sagolika äventyr i böckernas värld”, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande.

Med det utvalda sortimentet för både barn och vuxna hoppas också Akademibokhandeln sprida läsglädje på nya platser. Bussen besöker både semesterorter och större städer – på så vis får många chansen att ta del av aktiviteterna och utbudet, oavsett om semestern firas hemma eller vid stranden.

–  Även i år semestrar de flesta hemma i Sverige. Med bussen hoppas vi att vi kan sätta fokus på barns läsning och vara en mötesplats för semestrande barnfamiljer. Förhoppningsvis bidrar vi till sommarlovskänslan både i städer och i semesterorter, säger Maria Backlund, Marknadschef på Akademibokhandeln. 

Bussen har Akademibokhandelns röda färg och arrangeras tillsammans med Gigstr och i samarbete med Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren.

Här är alla stopp för Akademibokhandelns pop up-buss sommaren 2021:

21 juni – Pite Havsbad, Piteå
23 juni – Siljansbadets Camping, Rättvik
24 juni – Liljeqvistska parken, Borlänge (preliminär plats i Borlänge)
29 juni – Rålambshovsparken, Stockholm (preliminär plats i Stockholm)
30 juni – Nickstabadet, Nynäshamn
2 juli – Vilsta Camping, Eskilstuna
3 juli – First Camp Kolmården, Kolmården
5 juli – Västervik Resort, Västervik
6 juli – Böda Sand, Öland
7 juli – Sonjas Camping, Öland
9 juli – Borstahusen, Landskrona
10 juli – Pildammsparken, Malmö (preliminär plats i Malmö)
11 juli – Båstad Camping, Båstad
12 juli – Apelviken, Varberg (preliminärt stopp)
13 juli – Slottsskogen, Göteborg (preliminär plats i Göteborg)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.