Dagens boktips med mera – 7 september 2019

Idag firar vi både Jennifer Egans födelsedag och att det finns så många bra författare som fått Pulitzer-priset. Marilynne Robinson, till exempel.

Dagens datum förgylls av Jennifer Egans födelsedag. Hon delar något stort och fint med flera andra författare, nämligen Pulitzer-priset.

Stor litteratur får stora priser

För 57 år sedan föddes idag författaren Jennifer Egan, som fick Pulitzer-priset för sin roman A visit from the Goon Squad 2011. För samma bok fick hon National Book Critics Circle Award, och 2018 blev hon ordförande för PEN. En av hennes senaste böcker är Manhattan Beach, som kom som svensk pocket i år. Andra av hennes böcker är Den magiska cirkusen, Emerald City och Slutna rum.

En annan favorit bland Pulitzer-pristagarna hos Boktugg är Marilynne Robinson, som belönades för sin fantastiska roman Gilead 2005. Men det fantastiska med henne är att hon faktiskt fått priset en gång tidigare också. Alla hennes böcker är fantastiska, välj och vraka mellan Hemma, Lila, Vad gör vi här? och Två par systrar. Oerhörda böcker.

Väl värt att nämna: På den här dagen 1957 började för första gången det amerikanska skolväsendet att integrera afroamerikanska och vita elever i Washington D.C och Maryland. Vill du veta vad som hände i Sverige? Läs Tage Erlanders dagbok, Dagböcker 1957.

Nya böcker som släpps idag

Till och med på en lördag kommer det nya böcker! Idag till exempel en bok av Lina Hagelbäck med titeln: Akut viol. Trevlig helg!

Akut viol

Akut viol

Nora

Nora

Denna dag i Boktuggs historia – 7 september

Boktugg har nu ett par år på nacken, här är de senaste tre årens toppnyheter från just det här datumet:

2018 skrev vi om att Axiell Media rekryterar Emelie Martinell från Bonniers. Dessutom fick tolv författare stipendier från Natur & Kultur och SmåBUS internationella barnboksfestival öppnade för samarbeten.

2017 var en av rubrikerna Feltryck på ryggen till nya Millenniumboken, en annan att John Lennons Imagine blir bilderbok. Dessutom tog vi med läsarna bakom kulisserna med nya Millennium-boken.

2016 rapporterade vi att Akademibokhandeln i Uppsala lämnar Forumgallerian för centrum.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL