Några av alla de nya böcker som kommer ut idag den 7 november 2019. Bakgrundsfoto: iStock.

Böcker idag 7 november 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ur dagens bokskörd: med endast 47 dagar kvar till jul passar det väl bra med två jultitlar? Kanske föredrar du att lära dig mer om socialpedagogik eller Sveriges vilda djur?

Vi testar ett nytt inslag på Boktugg: dagens utgivningar. En snabb överblick på vad som ges ut just idag för den som vill ha koll. Vi reserverar oss för att förlag ibland kan ändra utgivningsdatum i sista sekunden på grund av försenade leveranser eller andra oförutsedda problem. Eftersom vi förbereder de här listorna några dagar i förväg händer det därför att utgivningsdatum plötsligt inte är vad det var. På motsvarande sätt kan det saknas titlar nedan där förlagen tidigarelagt en utgivning (vilket är mer ovanligt).


ANNONS


Utgivningsdag är den dag då böcker kan skickas från distributören. Det är alltså inte säkert att de finns i butik idag, men de är i alla fall beställningsbara hos nätbokhandlare – och går givetvis att beställa hos din lokala bokhandel som alltid kan plocka hem böcker även om de inte finns i deras ordinarie sortiment. (Hälsa gärna att du hittade boken på Boktugg, så gör du oss en tjänst.)

Dagens namn: Albert Camus

Albert Camus (1913-1960) som fick Nobelpriset i litteratur 1957 föddes den 7 november. Han har skrivit böcker som Främlingen och Pesten. Camus omkom i en bilolycka tillsammans med sin förläggare Michel Gallimard som körde bilen. Hans liv skildras i boken Albert Camus : varken offer eller bödel av Jenny Maria Nilsson.

Nya böcker som släpps 7 november 2019

Så vad hittar vi för guldkorn idag? Vi har valt att lyfta fram ett par titlar, ibland med tärningens hjälp och ibland för att de väckte vårt intresse av andra undermedvetna skäl.

Akutbjällran

Akutbjällran

Berättelsen om Alice Hart

Berättelsen om Alice Hart

Den tunna isen

Den tunna isen

Farlig förbindelse

Farlig förbindelse

Feministfällan

Feministfällan

Grinchen - julen är stulen

Grinchen - julen är stulen

  • Förlag: Volante
  • Utgiven: 2019-11-07

Dr. Seuss älskade barnboksklassiker, för första gången på svenska! En språkskatt för stora och små, översatt av prisbelönta Marianne Tufvesson.

Den gröna filuren som hatar julen har äntligen kommit till Sverige. Han är här, han är sur, och han kommer att stjäla ditt hjärta.

Grinchen bor ensam utanför vemlingarnas stad. Läs mer »

Harrys Garage

Harrys Garage

Kalla händer

Kalla händer

Kör hårt, Noa

Kör hårt, Noa

Let it snow : magisk julhelg i tre delar

Let it snow : magisk julhelg i tre delar

När tre författargiganter för unga vuxna möts händer fantastiska grejer. En snöstorm sätter spelet i rullning: ett tåg spårar ur, mobilsamtal når inte fram, missförstånd, dikeskörningar, alldeles för många och för gapiga cheerleaders och första kyssar – allt under en förtrollad julhelg. Läs mer »

Lojal

Lojal

Modigt, Astrid!

Modigt, Astrid!

Morberg Bakfickan

Morberg Bakfickan

Nattugglor

Nattugglor

När livet störtdök

När livet störtdök

Svek

Svek

Axel Steen har lagt livet som polis bakom sig och blivit säkerhetschef på en internationell investeringsbank. Han ser fram emot sommarsemester med fru och dotter när en betrodd medarbetare blir påkommen med att ha förskingrat miljoner. Axel får till uppgift att diskret avskeda honom, utan att blanda in polisen. Läs mer »

Syster Grön

Syster Grön

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL