fbpx

John Lennons Imagine blir bilderbok

Strawberry Fields Memorial. Foto: Fotolia

John Lennons tidlösa klassiker Imagine blir nu bilderbok. Målet är att sprida låtens budskap vidare till en ny generation, och delar av intäkterna kommer att gå till Amnesty International.

I 46 år har John Lennons Imagine spridit sitt budskap om fred och acceptans, och den har klassats som en av de bästa låtarna genom tiderna. Den 21 september i år, på den Internationella fredsdagen, släpps John Lennons tidlösa klassiker i bilderboksformat. Boken kommer att skildra en duvas resa när den sprider ett budskap om vänskap och hopp till alla världens fåglar.

Boken är ett samarbete mellan det amerikanska förlaget Clarion och Amnesty International, skriver Publishers Weekly. Den kommer att ha en förstaupplaga på 250 000 exemplar och ska ges ut på 15 språk i 20 länder. Boken kommer att inkludera ett förord av Yoko Ono Lennon, som inte bara var gift med John Lennon men även var en av producenterna till låten. Yoko Ono har varit medlem i Amnesty International i årtionden har nu gått med på att Imagine ska bli bilderbok, för att föra dess budskap vidare till nya generationer.

Eric Ferrero, vice verkställande direktör för Amnesty International, är positivt inställd till Imagines budskap och dess inverkan på de som har blivit förnekade sina mänskliga rättigheter. Delar av bokens intäkter kommer dessutom att doneras till Amnesty International.

ANNONS

– Detta speciella projekt reflekterar allt som Amnesty International står för och allt som våra sju miljoner medlemmar och supportrar världen över arbetar för varje dag, säger Ferrero till Publishers Weekly. Utöver att hjälpa generationer av människor förstå mänskliga rättigheter på en djupare och personligare nivå så kommer den här boken också hjälpa med att skydda mänskliga rättigheter runtom i världen, säger Ferrero.

Lynne Polvino, redaktör för Clarion, förklarar att världen behöver en bok som Imagine idag.

Imagine tillåter läsare att föreställa sig en värld i fred. Den är hoppfull, och vi behöver verkligen det typen av hopp just nu, medan vi jobbar mot en vänligare, mer rättvis värld. Som Yoko Ono säger i hennes förord ’Varje liten, god sak som vi kan göra kan hjälpa världen förändras till det bättre’.

Vi har ännu inga uppgifter om en svensk utgåva av Imagine. Däremot finns det ju redan ett antal svenska tolkningar av låten. Det har gjorts en del bilderböcker för barn, baserade på barnvisor. Men kanske det finns några svenska sånger som skulle göra sig illustrerade som en saga?


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired5@boktugg.se

Stäng meny