Fem internationella verk i svensk översättning har nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris. Arkivbild: Staffan Löwstedt/SvD/TT.

De kan vinna Kulturhusets litteraturpris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Fem böcker har nominerats till Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris, som för fjärde året i rad tilldelas ett ”framstående skönlitterärt verk i berömvärd svensk översättning”.

”Det är med stor glädje vi kan presentera fem översatta verk som vår jury med yttersta omsorg har valt ut”, säger juryns ordförande Ingemar Fasth, enligt ett pressmeddelande.

De nominerade böckerna är Höst av Ali Smith i översättning av Amanda Svensson (Bokförlaget Atlas), Minoritetsorkestern av Chigozie Obioma i översättning av Ninni Holmqvist (Ordfront förlag), Sympatisören av Viet Thanh Nguyen i översättning av Hans Berggren (Bokförlaget Tranan), Transit av Rachel Cusk i översättning av Rebecca Alsberg (Albert Bonniers förlag) och Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi i översättning av Nils Sundberg och Stephen Farran-Lee (Flo förlag).

Prissumman uppgår till 150 000 kronor och delas lika mellan författare och översättare. Vem som får priset avslöjas senare i höst.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL