Pilgrimsbok I Albertus Pictors fotspår

Pilgrimsbok I Albertus Pictors fotspår
Författare
Medverkande
Förlag Karin Hallgren produktion
GenreKonst
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor145
Vikt594 gr
Utgiven2009-06-01
SABIbz Albertus Pictor
ISBN 9789197786607
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Följ med på en spännande färd tur och retur 2000-talet–1400-talet. Med Martin Lönnebos inspirerande text och Tord Harlins fantastiska fotografier hälsar vi på i Albertus Pictors värld. Här finns kartor och beskrivningar på hur man hittar de trettiosex kyrkorna Albertus Pictor målat i Sverige. Se hur han målar djur, studera människornas ansikten och jämför med dagens serieteckningar! Här finns glädje och skratt, dans och slagsmål, schackspel med döden, bön och himmelska visioner. Albertus Pictor, som också var pärlstickare, visste att skildra jungfru Mariamed strålande rosenkrans.

Längst är den inre resan, från tidens början till dess slut. Gör du resan, blir målaren och du samtida och kan tala om det viktigaste i livet. I boken visar Frälsarkransens pärlor i olika färger vägen in i Alberus Pictors värld. Små barn och deras föräldrar känner igen Frälsarkransen från Kyrkans barntimmar, konfirmander har lärt sig dess budskap och vuxna ber med hjälp av "livets segerkrans".

I boken finns en stor karta över Mälarlandskapen med trettiofem kyrkor, och detaljkartor till alla tretiosex kyrkorna. Den nordligaste Albertus Pictor-kyrkan finns i Luleå. Boken är gjord som en guidebok eller pilgrimsbok för planeringav resor till och besök i kyrkorna. Den innehåller 157 färgfoton av målningarna.