fbpx

Karma och Jonar

Karma och Jonar
Serie Karma och Jonar
Författare
Förlag Bookmark Förlag
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2019-09-30
SABHcf
ISBN 9789188859891

EN EPISK SAGA OM TVÅ BARN MED UPPDRAG ATT RÄDDA LANDET

 

Ronja Rövardotter möter Handbok för superhjältar och Avatar i storslagna barnboken Karma och Jonar berättelsen om en elvaårig flicka och en tolvårig pojke i landet Glimeria, och hur de med mod och förslagenhet trotsar hot och faror för att rädda riket.

KARMA OCH JONAR är en storslagen äventyrsberättelse för en ung publik, där de två huvdpersonerna kommer att utsättas för en rad äventyr, i kampen för att befria Glimeria från Stendraken som har kommit för att stjäla landets stjärnglöd. Med på äventyren är kinten (ett slags blandning mellan katt och räv, vars päls byter färg vid olika känslolägen) Gala och den svarta enhörningen Remus.

I böckerna berättar äventyraren Z. Falköga för allra första gången om den största av alla sägner från Glimeria, om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

Tilltalet är modernt och med en ambition att nå ut till en mycket bred målgrupp (ålder 6-9), och samtidigt med en utgångspunkt i karaktärer och dramaturgi som känns unik och förankrad i de stora berättelserna med ett fint och viktigt budskap att visa mod, vara en god och lojal vän. Samtidigt genomsyras berättelsen av eviga frågor som hur det är att växa upp och det godas kamp mot det onda.

Karma och Jonar är den första delen av fem i serien om Glimeria och hur två barn räddar ett helt land. Kommande böcker kommer att ges ut med sex månaders mellanrum.

Z. FALKÖGA är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som någonsin har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.

Stäng meny