De goda soldaterna : Bataljon 2-16 i dödens kvarter

De goda soldaterna : Bataljon 2-16 i dödens kvarter
Författare
Medverkande
Förlag Fischer & Co
GenreHistoria och arkeologi
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor320
Vikt177 gr
Utgiven2013-03-13
SABKoai.6
ISBN 9789186597429
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
I januari 2007 meddelade George W. Bush att USA skulle använda sig av en ny krigsstrategi i Irak. Den gick under namnet "The Surge" och handlade i mångt och mycket om att sätta in kraftiga truppförstärkningar.
Bland dem som lyssnade till presidentens ord fanns den nya, optimistiska infanteribataljonen 2-16, "The Rangers", som satte som mål att lyckas där andra tidigare misslyckats. Deras uppdrag: patrullera de farligaste delarna av Bagdad. Efter femton månader återvände soldaterna hem till Amerika som fullständigt förändrade människor.
Reportern David Finkel följde The Rangers under hela deras vistelse i Irak. Resultatet blev De goda soldaterna - en omskakande vittnesbörd över det moderna krigets fasor. Genom att berätta både vinnarnas och förlorarnas historia har Finkel med denna bok lyckats skapa ett krigsreportage av klassisk kaliber.

DAVID FINKEL arbetar till vardags för The Washington Post och har tidigare vunnit Pulitzerpriset för en serie reportage från Jemen. Han bor med sin familj i Maryland, USA.

"ett ovanligt levande vittnesmål. Finkel låter läsaren känna soldaternas ångest inför ständigt exploderande vägbomber in till minsta pulsslag och fridykningarna i de unga männens känsloliv har skönlitterära kvaliteter."
Sverker Lenas, Dagens Nyheter

"Han har lyckats skapa ett ärligt och verklighetstroget dokument som ingående och nära skildrar det moderna krigets fasor."
Uni Gradin, Örnsköldsviks Allehanda