fbpx

Kärlekens geografi

Kärlekens geografi
Författare
Medverkande
Förlag Elisabeth Grate Bokförlag
GenreUtländska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor95
Vikt140 gr
Utgiven2010-09-07
SABHce
ISBN 9789186497002
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Kärlekens geografi skildrar relationen mellan en författare och en sexton år yngre man som i sitt konstnärskap inspirerats av hennes Dagbok. Det är en berättelse om besatthet, om att leva i nuet, om åtrå, om förväntan, om rädslan att bli övergiven, om vänskap och kärlek.

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För Mina onda tankar belönades Nina Bouraoui 2005 med det prestigefulla Prix Renaudot.

»Oemotståndlig.»
Dagens Nyheter

»Både personlig och allmängiltig, såväl klassisk som modernistisk, dröjer sig romanen kvar, kanske som en av Bouraouis allra främsta romaner även i framtiden.»
Smålandsposten

»Med Nina Bouraouis böcker är det så att har man läst en vill man läsa fler. De är ofta små till formatet men smäller till och drabbar en med stor kraft. ... det är så vackert skrivet att man blir alldeles svag i knäna. Men floskler är bannlysta, inget sådant finns hos Bouraoui. Hon beskriver inte kärleken med ord man vanligtvis förväntar sig utan gestaltar känslorna så att resultatet blir den underbaraste underbara litteratur. Det blir poetiskt och smart, starkt och mjukt.
Bokbloggen Bokmania

 

<p >&nbsp;</u>

&nbsp;

Stäng meny