Lovisas val

Lovisas val
Serie Halleholm
Författare
Medverkande
Förlag Printz
GenreUtländska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor397
Vikt219 gr
Utgiven2021-02-03
SABHce
ISBN 9789177713685

<em>Halleholm - Lovisas val </em>är en modern Romeo och Julia-historia, en släktsaga som utspelar sig i en pittoresk ort i Stockholms skärgård och sträcker sig från 1920-talet fram till modern tid. En berättelse om kärlek, mod och ljuvliga kanelbullar.

Lovisa Lindegren lever sitt drömliv i London, tills fästmannen gör slut och hon förlorar jobbet, allt under samma vecka.

Nu kommer Lovisa hem till skärgårdssamhället Halleholm med svansen mellan benen. Hon har ärvt sina farföräldrars bageri och kafé, och hela det vackra 1800-talshuset vid torget, där farfar Johan bakade sina berömda kanelbullar och farmor Amelia hade syateljé på övervåningen.

Vill Lovisa sälja egendomen har hon bara ett val enligt testamentet: att sälja till familjen Halleholm. En släkt som Lindegrens legat i bitter fejd med i åratal, sedan en tragisk händelse i det förflutna. Den girige Reuben Halleholm gör allt som står i sin makt för att få Lovisa att sälja bageriet till honom. Samtidigt dyker Reubens bror Axel upp i staden igen, och han väcker oväntade känslor hos Lovisa.

Vågar Lovisa öppna bageriet på nytt, och har hon vad som krävs för att föra familjetraditionen vidare?