Skönhetens fatala betydelse

Skönhetens fatala betydelse
Författare
Medverkande
Förlag Massolit Pocket
GenreUtländska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor323
Vikt0
Utgiven2017-06-20
SABHce
ISBN 9789176910733
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Absurd och surrealistisk roman om två kvinnor på olika sidor av skönhetspendeln

I hjärtat av New York kämpar ett gäng konstnärliga vänner med samhällets skönhetsnormer. Barb är en sanslöst vacker och begåvad kostymdesigner som i hopp om att hitta den sanna kärleken gör sig ful via en vadderad rustning. Lily är en kompositör med ofördelaktigt utseende som använder sin magiska musikaliska gåva till att göra sig oemotståndlig för mannen som ständigt avvisar henne. För att komplicera allt ytterligare, upptäcker Barb och Lily att det kan finnas en mördare i deras närhet.

Med bitande kvickhet belyser Amanda Filipacchi relationen mellan skönhet, lust och identitet. Delvis bladvändarspänning och delvis surrealistisk fars, Skönhetens fatala betydelse är en modern saga som på ett fängslande, smart och roligt sätt sätter skruv på våra tankar om utseende och ideal.

Sagt om Skönhetens fatala betydelse:

"På det hela taget är Skönhetens fatala betydelse njutningsfull sträckläsning. Den är både lättläst och intelligent, en blandning mellan finlitteratur, chick lit, saga och deckare." - Svenska Dagbladet

Amanda Filipacchi är född i Paris, utbildad både i Frankrike och USA och har bott i New York sedan sjutton års ålder. Filipacchi har hittills skrivit fyra romaner, som har översatts till tretton språk. Hon har även medverkat i The New York Times, Wall Street Journal och The Atlantic. Skönhetens fatala betydelse är den första romanen som har översatts till svenska.