Välj rätt vin till maten - och rätt mat till vinet

Välj rätt vin till maten - och rätt mat till vinet
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor192
Vikt1022 gr
Utgiven2012-11-30
SABQcaf
ISBN 9789172417342
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det perfekta giftermålet

Kan du servera rött vin till fisk och vitt vin till fågel?
Vilket vin bör du välja till kryddstarka rätter, vegetarisk mat, ost eller chokladefterrätter?
Vilken mat passar bäst till en kraftig Barolo, en lättare Pinot noir eller en krispig Riesling?

Välj rätt vin till maten är en grundläggande bok om vad du behöver veta och hur du ska tänka när du kombinerar mat och vin. Boken ger dig råd, både när du bjuder på middag hemma eller beställer på restaurang.

Boken ger också praktisk handledning om att köpa, prova, presentera, lagra och framför allt att njuta av vin. Dessutom får du recept från kockar och tips från sommelierer som undervisar på Le Cordon Bleu, den världsberömda kulinariska akademin som grundades i Paris 1895.

I kväll vill jag dricka en Riesling, men vad ska jag laga för mat?
I kväll vill jag bjuda på lammstek, men vad ska jag välja för vin?

Det här är en bok som är ensam i sitt slag. Välj rätt vin till maten riktar sig till alla vin- och matlagningsvänner som vill få ut mer av sitt intresse. Pedagogiskt och lärorikt. Inte för svårt. Inte för nördigt. Men med ljuvliga och överraskande kombinationssförslag.

Författarteam

Stephen Brooks, vin- och matskribent från Kalifornien. Patricia Gastaud-Gallagher, tidigare ordförande för den franska vinakademien, chef för Le Cordon Bleus vinkontor i Paris. Peter Howard, vin- och matskribent, kokboksförfattare, från Australien. Graham Latham, förestår och utbildningen vid restauranghögskolan i Adelaide, Autralien. Wink Lorch, vinskribent och författare till vinreseböcker. Medförfattare i The Global Encyclopedia of Wine. Bosatt i London och i Frankrike. Margaret Rand, vinskribent och redaktör för Wine Magazine och Oz Clarkes Wine Guide.