Sauerkraut, surkål & choucroute : recept från olika delar av Europa

Sauerkraut, surkål & choucroute : recept från olika delar av Europa
Serie Hälsa och Livsstil
Författare
Medverkande
Förlag Optimal Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor182
Vikt641 gr
Utgiven2010-09-30
SABQcaa
ISBN 9789172412033
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Surkål är riktig slow-food och gör gott för din hälsa! Frankrike, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike - varje land tillagar surkålen enligt sin egen tradition, med kärlek och omsorg.

Recepten i den här boken är hämtade från olika delar av världen, där Maria och Jan-Erik Wannerdt på sina många resor har testat olika former av surkål med tillbehör. Nyttan av surkål <ul><li>Sänker GI-värdet <li>verkar probiotiskt för magen <li>motverkar uppkomsten av allergi <li>innehåller C-vitamin, folsyra, vitamin B6 och vitamin K</ul> Det är så gott! Men det bästa argumentet för att laga och äta surkål är att det är så gott! Boken innehåller massor av läckra recept från de länder där surkål är vanligt. Vad sägs om Choucroute S:t Germain, Szegediner Gulasch, Tiroler Bauernschmaus eller Wraps med surkål och chorizo?