Storebrorsan

Storebrorsan
Serie Lätt att läsa
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Carlsen
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor48
Vikt215 gr
Utgiven2003-02-28
SABHc,u
ISBN 9789163828140
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Storebrorsan heter Mårten Per Olausson, men kallas mest för Mörten och han är världens bästa storebror.

Han är stark och kan allt: knyta hårda knutar, kasta upp köttbullar i luften och fånga dem direkt i munnen och cykla utan att hålla i styret till exempel. Det enda lillebror tycker är tråkigt med honom är att han sällan har tid att leka med just sin lillebror. Mörten måsta vara med Daniel, Tjocka Lasse och Ludde Åkerblad istället, för det måste man när man är tolv. Men när han kommer hem till lillebror berättar han om alla spännande saker de gjort tillsammans, som att ha hoppat över stora stup och fyndat i en container. Fyndet är en trasig brödrost som lillebror får och om natten sover han gott med den i sin famn. Den är kall och skön mot kinden.

Så kommer den vackra dag då storebrorsan äntligen infriar sitt löfte att lillebror ska få hänga med de stora killarna. Det är nog den bästa dag lillebror haft, även om den blir ganska kall ...

Ulf Stark berättar i högkoncentrat om syskonkärlekens förbannelser och förtjusning och Mati Lepps illustrationer kompletterar den koncisa tonen i texten med mäktiga kastajeträd och lillebrors uttrycksfulla lugg!