Sveriges kyrkohistoria. 2, Hög- och senmedeltid

Sveriges kyrkohistoria. 2, Hög- och senmedeltid
Serie Sveriges kyrkohistoria
Författare
Medverkande
Förlag Verbum
GenreReligion
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor312
Vikt0
Utgiven1999-01-01
SABCj-c.3
ISBN 9789152624579
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Band 2, Hög- och senmedeltid.

Skildrar tiden från Skänninge möte 1248 fram till Gustav Eriksson Vasas trontillträde 1523, en tid som präglades av maktkamp mellan kungar och biskopar.

Om serien:
Sveriges kyrkohistoria är ett tvärvetenskapligt verk. Varje band är skrivet av ledande experter på respektive tidsperiod. Framställningen kompletteras med ett antal fördjupningsartiklar, skrivna av specialister inom några utvalda ämnen. Huvudredaktör för hela verket är docent Lennart Tegborg, Svenska kyrkans forskningsråd.

Sveriges kyrkohistoria
- 1200 år av svensk kultur, samhälle och religion
Från vikingarnas angrepp mot engelska kloster på 800-talet, till vår tids religionsfrihet - den svenska kyrkohistorien är en del av det svenska samhällets historia. Genom tolvhundra år finns ett mönster av ömsesidig påverkan mellan kyrkoliv, kulturliv och samhällsliv. I Sveriges kyrkohistoria skildras kyrkans utveckling som organisation och förhållandet mellan samhällsförändring och kyrkopolitik. Vi får möta mängder av människor: kvinnor och män, präster och lekfolk. De har alla påverkats av sin tids andliga klimat - och själva påverkat och förändrat det.