Offentlig kontroll enligt livsmedelslagen

Offentlig kontroll enligt livsmedelslagen
Författare
Förlag Studentlitteratur AB
GenreJuridik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor122
Vikt0
Utgiven2012-08-07
SABPmb-c:oe
ISBN 9789144083780
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Yrkesmässig hantering av livsmedel är sedan flera år föremål för en omfattande offentligrättslig reglering. I denna bok ges en överblick av livsmedelslagstiftningens uppbyggnad och innehåll. En beskrivning ges av innehållet i centrala EU-förordningar och av huvuddragen i den nationellt beslutade livsmedelslagstiftningen. Huvudfokus i boken ligger på kontrollmyndigheternas verksamhet. Bland annat beskrivs hur myndigheterna bör arbeta med olika typer av sanktionsbeslut, såsom förbud och förelägganden, för att vinna framgång.
Liksom den första upplagan av boken vänder sig denna till universitets- och högskoleutbildningar som på olika sätt omfattar regelverket kring hantering av livsmedel och kontroll av sådan verksamhet. Dessutom kan boken med fördel användas av verksamma inom den offentliga livsmedelskontrollen och av andra som vill få en överblick över livsmedelslagstiftningens innehåll och struktur.
Andra upplagan