fbpx

Ond bråd död i Venedig

Ond bråd död i Venedig
Serie Brunetti
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Forum
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor274
Vikt0
Utgiven2008-06-11
SABHce
ISBN 9789137133683
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vackra och legendomspunna Venedig är en stad som är så gott som förskonad från våldsbrott. Men det är inte någon tröst för den världsberömde dirigenten Helmut Wellauer som hittas död i sin loge i en av pauserna under en operapremiär. Vem kan ha önskat livet ur den genialiske dirigenten? Eller snarare vem gjorde det inte?
   Guido Brunetti, den sympatiske poliskommissarien vid Venedigpolisen, får uppdraget att snabbt hitta lösningen på mysteriet som riskerar att smutsa ned stadens oklanderliga rykte. Till sin hjälp i detektivarbetet har han sin trevliga familj som gärna bidrar med kreativa gissningar över en tallrik pasta och ett glas rött vin. Det mystiska dödsfallet leder Brunetti in i en härva av ondska, hämnd och begär, och han ställs själv inför svåra moraliska beslut om vad som egentligen är rätt och fel.
   Donna Leon är en prisbelönt amerikansk deckarförfattare som har bott i Venedig i över tjugo år. Hon har hittills skrivit fem böcker om kommissarie Brunetti, och Ond bråd död i Venedig belönades med The Suntory Prize för bästa spänningsroman 1991.

Stäng meny