fbpx

Havsvidunder

Havsvidunder
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor43
Vikt176 gr
Utgiven2014-06-14
SABuUg.082
ISBN 9789127139442
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"Det är spännande, informativ och rolig läsning, som jag starkt rekommenderar till varje liten kunskapsivrande unge." Emilia Aalto, Tidningen Kulturen


Vad lurar under ytan? I sagans värld är hav, sjöar och vattendrag fyllda av farliga och förunderliga varelser, men verklighetens vattenvärld är minst lika fantastisk. Läs om sagovidundren Kraken, havsormen och Nessie och om verklighetens jättebläckfiskar, rockor och gammelgäddor. Få även reda på vem jätten är i våra hav, som är större än någon dinosaurie någonsin var. En humoristisk och lättläst faktabok för den vetgirige!


Bengt-Erik Engholm (född 1959) är uppvuxen i Kölsillre, Medelpad och bor idag i Aspudden, Stockholm. Tillsammans med illustratören Jojo Falk har Bengt-Erik skrivit böcker till Natur & Kulturs fakta-serie. Totalt har det blivit sex informativa och roliga böcker - Fakirer, Fladdermöss, Skelett, Havsvidunder, Snor och Löss.  Fakirer tilldelades 2010 Bokjuryns pris för bästa faktabok.
"På ett lättsamt och lättläst sätt berättar han om både verkliga och påhittade havsvidunder."
Maj Gustavsson, BTJ

"Det är roligt skrivet och roliga bilder /... / och här blandas allmänbildande havskunskap från såväl vetenskap, myt och litteratur. Att slå ett litet slag för miljövård samtidigt är förstås inte heller fel.
Sundsvalls Tidning

Det är spännande, informativ och rolig läsning, som jag starkt rekommenderar till varje liten kunskapsivrande unge - även den vuxna kan ha saker att hämta här.

Emilia Aalto, Tidningen Kulturen
Stäng meny