Salmiak och Hedda : det femte hålet

Salmiak och Hedda : det femte hålet
Författare
Förlag Natur & Kultur
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor203
Vikt366 gr
Utgiven2006-09-25
SABHcf
ISBN 9789127106659
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Salmiak har lämnat Norrnäs och flyttat till Stockholm. I Stockholm finns vare sig farmor, Spocke eller Clint-Clint Henrik, och längtan hem är som ett svart hål, tycker Salmiak. Ända tills Hedda dyker upp. Hedda som är stor och stark och älskar Salmiak. Hedda som hör dåligt men ser desto mer. Och plötsligt känner Salmiak att det kanske kan finnas nån mening med Stockholm också.

Hemma i Norrnäs går Clint-Clint-Henrik och mår inte alls bra. Han blir retad i skolan, stammar värre än vanligt, och så har hans pappa börjat dricka sprit igen. Salmiak och Hedda förstår att de måste rädda honom, innan det är för sent. Som tur är dyker Spocke upp, och han vet att man aldrig får svika en kompis. Dessutom är han utrustad med en knapp med fem hål som visar sig komma väl till pass när Clint-Clint-Henrik ska räddas.

Salmiak och Hedda är den fristående fortsättningen på Salmiak och Spocke som utkom förra året.

Pressröster om Salmiak och Spocke:
Boken är lysande högläsning / / Ibland är det så roligt att man skrattar högt, men allvaret finns där som en ständig klangbotten. När sista sidan är läst dröjer sig en varm, skön känsla kvar i magen.
Vänskapen mellan de bägge pojkarna är rörande fint skildrad.
Trots att boken är oerhört rolig och lockar till många gapskratt är den också en gripande och tragisk berättelse som berör de mörkare sidorna i barns tillvaro.

Ålder: 6 9 år