Det röda

Det röda
Författare
Medverkande
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreLyrik
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor54
Vikt173 gr
Utgiven2005-03-18
SABHc.03
ISBN 9789100105396
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Ingrid Arvidssons dikter har en stram och uppriktig ton, och rör alltid de djupast existentiella frågorna. Om hennes förra diktsamling, Rummet innanför (1999), skrev Michael Ekman i Svenska Dagbladet:     "Arvidsson skriver i en sedan länge etablerad tradition av natur- och centrallyrik där det karakteristiska ligger i föreningen av öga och tanke, upplevelse och reflexion. Kolleger som kan komma en i tankarna är Werner Aspenström och Ulla Olin. Det fina med denna dikt är att den i sin traditionsmedvetenhet visar på både språkets och världens outtömlighet."

I hennes nya dikter råder en djup svärta. Mörkret och döden omgärdar det levande, vinterns is och kyla sluter sig allt närmre inpå. Och ändå – tröst finns, ljus finns, och det röda ropar och brinner.

Till sist är det bilderna      musiken och de blommande träden     som säger till dig:     Du är inte ensam.     Kom till oss med ditt mörker     och vi skall tvätta det     i vårt ljus     och lämna det tillbaka     klarare, lätttare att bära.