fbpx

Vad är det som finns i skogen barn?

Vad är det som finns i skogen barn?
Serie BonnierPocket
Författare
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreSvenska berättare
FormatPaperback/mjukband
SpråkSvenska
Antal sidor322
Vikt182 gr
Utgiven2003-08-22
SABHc.01
ISBN 9789100101824
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Lydia och Anders har kallats upp till en liten ort i norr. Deras nittonårige bror Jon är försvunnen i fjällen. Rikslarm har gått ut och hela bygden verkar engagerad i skallgångsletandet, men sekunderna tickar och dagarna går. Verkligheten börjar svaja för syskonen.
   Är det här en thriller, är det en berättelse om ensamhet, eller om att sitta ihop? Vad är det mer än en bror som försvinner, och vad är det som syskonen finner de där dagarna i skogen?

Beate Grimsruds uppmärksammade Jag smyger förbi en yxa 1999 nominerades till Nordiska Rådets Litteraturpris och vann Sveriges Radios romanpris. Vad är det som finns i skogen barn? belönades med både Aftonbladets och Wahlström & Widstrands litteraturpris.

"Att läsa Beate Grimsrud är som att komma neddimpande från en annan planet. Allt är främmande här, språket har en egenartad glans, orden får kropp, färgerna överrumplar blicken..."Expressen
"Beate Grimsruds barndomsmystik saknar helt litterära motstycken..." BLM
"Det är en sällsynt gåva att kunna överbevisa läsaren om att det man skriver är 'sant'. (...) Och det är en kanske ännu mer sällsynt gåva att kunna göra läsupplevelsen så intensiv och bokstavligt talat kroppslig att man börjar producera adrenalin. Är det inte vad alla berättare strävar efter? Beate Grimsrud är redan där."Morgenbladet (Norge)

Stäng meny